Wat zijn deurdrangers?

Je ziet het vaak in winkels, maar ook in bijvoorbeeld een appartementencomplex of flat: de deurdranger. Het is een mooi woord, maar wat is zo’n deurdranger nu eigenlijk? Heel eenvoudig gesteld zorgt een deurdranger ervoor dat als je een deur opent deze automatisch sluit. Het deurdranger mechanisme zorgt voor de automatische sluiting. In dit artikel een aantal voordelen die je krijgt bij het installeren van een deurdranger.

Hoe werkt een deurdranger precies?

Als iemand een deur opent dan zal de duwkracht op een gegeven moment verdwijnen. Vanzelfsprekend zal de deur dan open blijven staan, zoals verwacht. Als je besluit een deurdranger te installeren dan gebeurt dat niet. Met dit mechanisme zorg je ervoor de de deur niet open blijft staan, maar automatisch dicht gaat. Waardoor komt dit? Dat komt doordat er zich een veer bevindt in de metalen huis van de deur. Deze metalen behuizing kan zich bevinden aan de deur als het kozijn. Het ligt wat dat betreft geheel aan de situatie. Ook is het mogelijk dat het mechanisme van de deurdranger in de deur zelf wordt gemonteerd. Dit noemt men dan de inbouwdeurdrangers.

Wat zijn de voordelen van deurdrangers?

Duidelijk, een deur dranger zorgt ervoor dat de deur niet open blijft staan, maar automatisch dichtgaat. Een aantal andere voordelen op een rijtje. Ten eerste zorgt een deurdranger ervoor dat je deur zo goed mogelijk intact blijft. Je krijgt bijvoorbeeld niet te maken met dichtslaande deuren. Ten tweede ontstaat er een bepaalde gebruiksvriendelijk van deuren. Ten derde worden deuren die ongewenst open staan automatisch gesloten. Ander voordeel is dat deuren met deurdrangers erg duurzaam zijn. En tenslotte zorgen deurdrangers voor isolerende werking. Je merkt het, deurdrangers brengen vele voordelen met zich mee en het is zeker het overwegen waard om eens uit te proberen.

Welke soorten deurdrangers zijn er?

Er zijn verschillende soorten deurdrangers op de markt en het is dan ook van tevoren goed om na te gaan wat je echt wilt. Je kunt deurdrangers monteren voor enkele en dubbele deuren. Daarnaast zijn er deurdrangers in verschillende merken te vinden, waarbij elk merk zo zijn voordelen heeft. Tot slot wordt er onderscheid gemaakt tussen deurdrangers inbouw, opbouw en vrijloop. Dit zijn deurdrangers die verschillen in montage en uiterlijk, maar in principe dezelfde werking hebben. Dus bij inbouw, opbouw en vrijloop deurdranger kan je er vanuit gaan dat ze hetzelfde doel hebben. En dat is de deur automatisch dicht doen.