Als je gaat verhuizen is het natuurlijk zaak dat je woning wordt verkocht. Maar, gebruik je hiervoor een makelaar of ga je zelf aan de slag om je woning te verkopen? In dit artikel zetten we alle voordelen en nadelen op een rij.

Wanneer je jouw woning gaat verkopen wil je dit natuurlijk onder de gunstigste voorwaarden en voor de beste prijs. Als je zelf aan de slag gaat om je woning te verkopen is het wellicht lastig inschatten welke vraagprijs je moet hanteren, en hoe je jouw woning het beste kunt presenteren. Mocht je zelf aan de slag gaan om je woning te verkopen is het toch altijd verstandig om deze alvorens je aan de slag gaat te laten taxeren. Dan weet je de exacte waarde van je woning en weet je gelijk in welke prijscategorie je moet gaan zitten.

Naast de juiste vraagprijs is het zaak om je woning zo goed mogelijk te presenteren. Denk hierbij aan foto’s, een vermelding op bijvoorbeeld Funda maar ook promotie op social mediakanalen.

Als je dit vergelijkt met een makelaar ben je hiermee wellicht beter af. Een makelaar kan gemakkelijk de waarde van je woning inschatten en weet welke vraagprijs te hanteren. Daarnaast werken zij nauw samen met goede fotografen en weten wij precies hoe ze je woning het beste kunnen presenteren. Dat is immers hun werk waar zij vaak al vele jaren ervaring in hebben.

De kans op een verkeerde vraagprijs, presentatie of zelfs langdurig verkooptraject is dan ook veel groter wanneer je besluit om zelf je woning te verkopen. Vandaar wat wij je toch willen aanraden gebruik te maken van een verkoop makelaar. Zeker met de status van de huidige woningmarkt.


Waar moet ik dan op letten bij het kiezen van een makelaar?

Ten eerste is het belangrijk te zoeken naar een makelaar uit jouw regio. Als je bijvoorbeeld in Nijmegen woont kun je gemakkelijk opzoek naar een makelaar uit je regio door online te zoeken naar bijvoorbeeld Makelaar Nijmegen of Aankoop Makelaar Nijmegen. Dan krijg je een gemakkelijke en overzichtelijke lijst van makelaars uit jouw regio.

Ik wil toch zelf mijn woning verkopen, wat is echt belangrijk?
Als je toch zelf je woning wilt gaan verkopen raden wij je aan om op het volgende te letten:
– Zorg voor professionele foto’s.
– Zorg voor een opgeruimd huis en zorg voor grote open ruimtes.
– Verwijder eventuele persoonlijke spullen welke je liever niet online hebt staan.
– Zorg voor een accurate waarde inschatting van je woning.
– Zorg voor een vermelding op websites zoals Funda.
– Zorg voor promotie op bijvoorbeeld social media kanalen.

Daarnaast kun je altijd een goede vraagprijs controleren door op bijvoorbeeld Funda te zoeken naar soort gelijke woningen in de wijk die eerder zijn verkocht. Kijk naar de verkoopprijs van die woning en naar de status van die woning. Komt het overeen met jouw eigen woning dan kun je voorzichtig aannemen dat een prijs in die klasse in de buurt zal komen van een juiste vraagprijs voor je eigen woning.

Veel succes met de verkoop van je woning!

Je bent toe aan een nieuwe bed, maar hoe kies je nou een juiste bed? Er komt namelijk zoveel bij kijken, zoals de kleur, het materiaal, de grootte en noem het maar op. Daarnaast heb je ook nog eens verschillende soorten bedden, deze kunnen verschillen van boxsprings tot aan slaapbanken. Hoe maak je nou de juiste keuze?

Oriënteren

Voordat je een winkel gaat bezoeken om een bed te kopen, is het handig om eerst de beschikbare opties te zoeken op het internet. Er zijn namelijk verschillende soorten bedden waaruit je kunt kiezen zoals een ledikant, een simpel construct, maar zo heb je bijvoorbeeld ook de wat luxere bedden zoals boxsprings of elektrische boxsprings die je kunt verstellen. Dit zijn verende bedden die zowel comfortabel als ventilerend zijn. Ze worden ook wel hotelbedden genoemd.

Naast de verschillende soorten bedden, heb je natuurlijk ook een variatie in de soorten matrassen. Bedenk goed wat je vindt van je huidige matras. Voelt het aangenaam als je erop gaat liggen of heb je toch last van je rug en schouders na een nachtje slapen? Dit zijn allemaal vragen waarop je zeker zou moeten oriënteren zodat je met eventuele vragen of voor meer informatie bij een adviseur in de winkel terecht kan.

Budget

Natuurlijk wordt het ook aangeraden om je budget van te voren in te schatten, omdat de prijzen behoorlijk kunnen variëren als je gaat vergelijken tussen een simpele ledikant en een boxspring, bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om te oriënteren zoals hierboven staat vermeld. Vaak is het ook zo dat je een kortingscode kunt vinden die je zowel in de winkels als online kunt gebruiken. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Advies

Wat ook nog een aanrader is, is om te praten met je familie of vrienden hierover. Zij kunnen je bijvoorbeeld vertellen hoe zij hun huidige bed en matras ervaren en wat voor soort zij zelf hebben. Ook kun je vragen naar bij welke winkel zij hun aankopen hebben gedaan en wat zij vonden van de ervaring. Aan de hand daarvan kun je namelijk zelf ook een beetje inschatten wat jijzelf fijn zou vinden aangezien het vertrouwde informatie is.

Is je huis altijd koud, zelfs als de radiatoren aanstaan? Het kan zijn dat je radiatoren ingesloten lucht bevatten, die de normale doorstroom belemmert. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen, helemaal met het onderstaande stappenplan.

 1. Bepaal het probleem. Moet de radiator echt worden ontlucht of is er misschien iets anders aan de hand? Bij een radiator doe moet worden ontlucht is er koele lucht opgesloten in het bovenste gedeelte of in de gehele radiator. Maar een koud aanvoelende radiator kan ook een andere oorzaak hebben. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen komen door een opeenhoping van slib of een waterlek.
 2. Koop een radiatorsleutel om de ontluchtingsklep mee te openen. Zoek eerst naar het ventiel aan het uiteinde van de radiator. Hier kun je in de meeste gevallen een vierkantje vinden dat kan worden omgedraaid met een radiatorsleutel om zo de ontluchtingsklep te openen. Radiatorsleutels zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten.
 3. Zet de verwarming uit! Zorg ervoor dat je centrale verwarming is uitgeschakeld voordat je de radiator gaat ontluchten. Je wilt dat de inhoud van de radiator volledig bezinkt voordat je de lucht loslaat. Wacht tot de verwarming helemaal is afgekoeld!
 4. Open de radiatorklep. Zorg dat zowel de in- als de uitlaatkleppen van de radiator open staan. Plaats vervolgens de radiatorsleutel in de ontluchtingsschroef in het ontluchtingsventiel aan de bovenkant van de radiator. Draai de schroef tegen de klok in om de klep te openen. Je hoort als het goed is een sissend geluid wanneer de klopt opent. Dit is de lucht die uit je radiator ontsnapt.
 5. Vang de druppels uit de klep op. Er zal waarschijnlijk ook water uit de ontluchtingsklep komen. Vang deze druppels op met bijvoorbeeld een theedoek.
 6. Wacht tot het water uit de ontluchtingsklep spuit. Wanneer er een gestage stroom water (dus geen druppels) uit de ontluchtingsklep komt, is alle lucht uit de radiator ontsnapt. Nu kun je de ontluchtingsschroef weer dichtdraaien.
 7. Doe dit bij alle radiatoren in je huis.
 8. Controleer het drukniveau van je ketel. Het algehele drukniveau van het verwarmingssysteem in je huis kan verlaagd zijn door het ontluchten van je radiator. Je kunt dit herstellen door je boiler opnieuw met water te vullen. Een drukniveau van 12-15 psi zou moeten volstaan.

Je kent het wel, heerlijk chillen met vrienden of familie in de tuin. De zomer is aangebroken en de avonden zijn lang. Wie houdt er nou niet van de zomer? Ik vind het altijd super leuk om met mijn vrienden spelletjes te spelen in de tuin. Maar hoe wordt jouw tuin de ultieme chill plek? In dit artikel ga ik jouw tips geven hoe jouw tuin de place 2 be wordt. 

Lampjes slinger 

De lampjes slinger is een super leuke accessoires die je kan ophangen door heel je tuin. Je tuin wordt leuk verlicht en er is een gezellig sfeertje. Wat ook super fijn is dat de lampjes op zonne-energie werken. Als de zon overdag schijnt worden de lampjes opgeladen. Dit is heel fijn omdat het veel geld bespaard. 

Comfortabel zitten 

Wat uiteraard belangrijk is dat je lekker kan uitrusten. Comfortabel zitten kan op heel veel manieren. Mijn buurman heeft bijvoorbeeld een hele grote hangmat in de tuin. Wij hebben gekozen voor loungebanken. Onze loungebanken hebben wij gekocht bij www.fonteyn.nl. Wat fijn is aan deze loungebanken is dat je kan kiezen uit heel veel verschillende formaten en kleuren. Zo kan je iets kiezen wat je echt leuk vindt. 

Alexa speaker 

Misschien heb je er al wel eens van gehoord. Een slimme speaker. De Alexa speaker is een bluetooth speaker die je kan verbinden met je telefoon. Je kan Alexa van alles vragen, denk aan het weer, verkeersinformatie etc. Alexa heeft ook een Spotify intergratie. Zo kan jij samen met je vrienden de lekkerste hitjes afspelen. Let the party begin! 

Zweefparasol 

Soms heb je na een lange dag zitten in de zon helemaal geen zin meer. Met een zweefparasol kan je nog steeds lekker buiten chillen zonder dat je last meer hebt van de zon. Het super handige is dat je de parasol op verschillende hoogtes kan zetten en dat hij makkelijk te verplaatsen is. Zo ben je op elk moment van de dag goed beschermd. 

Heb jij nog handige tips voor de tuin? Stuur mij gerust een berichtje! 

Er zijn veel zaken betreft sanitair waar veel mensen geen weet van hebben. Op de website van de Toilet markt kunt u over allerlei sanitaire zaken nieuwtjes lezen. Deze kunt u vinden onder het kopje nieuws. Hier kunt u onder andere ook lezen hoe u het beste uw toilet kunt ontstoppen. 

Op het nieuws hoe u het beste een toilet ontstopt

Het kan zomaar gebeuren dat het toilet verstopt raakt. Dit is erg vervelend en dit wilt u het liefste zo snel mogelijk oplossen. Het liefste wilt u dit ook zo spoedig mogelijk zelf kunnen doen. Een goede tip van de Toilet markt is om rubberen handschoenen aan te trekken om uzelf te beschermen tegen bacteriën. De toilet pot is namelijk niet het meest hygiënische waar u met blote handen wilt werken. Pak daarna afwasmiddel en doe deze in de toiletpot. Laat dit intrekken. De afwasmiddel zal ervoor zorgen dat de ontstopping week zal worden. Pak hierna een emmer met warm water. Giet deze in de toiletpot. Door de kracht van het water dat de wc in stroomt zal de ontstopping los komen en zal de ontstopping wegspoelen. Hierna kunt u hoogstwaarschijnlijk weer normaal gebruik maken van de toilet.

Tuintafels kopen wordt steeds meer een trend. Door de weersverandering in Nederland wordt het steeds eerder lekker weer. Niets is natuurlijk zo fijn als met het hele gezin lekker buiten aan tafel eten. Het is uiteraard wel fijn om in de zomer af te wisselen van eetplek. Om deze reden wordt het steeds populairder om een tuintafel aan te schaffen. Naast het eten is het natuurlijk ook erg fijn om met zijn allen te chillen in de tuin. Zo kun je in de zomer heerlijk genieten van een biertje in de zon, samen met je vrienden. Je kunt jouw drankje dan lekker op de tafel neerzetten in plaats van op de grond.

Verschillende soorten en maten

Bij tuintafels kopen komt wel meer kijken dan dat je in eerste instantie denkt. Zo moet je bijvoorbeeld goed op het formaat en de afmetingen van de tafel letten. Een té grote tafel kan er vreemd uitzien. Het is dus goed dat je rekening houdt met de afmeting van jouw tuin. Daarnaast moet je er ook stoelen bij aanschaffen. Probeer dus echt te kijken naar de afmetingen van je tuin en het aantal benodigde plekken. Het is natuurlijk zonde om een tafel voor tien personen te kopen, terwijl je maximaal vier zitplekken nodig hebt.

Looops is een professioneel bedrijf. Het bedrijf verkoopt vooral Refurbished kantoormeubelen, dat zijn gebruikte meubelstukken voor in het kantoor. De producten worden voor de verkoop, volledig schoongemaakt, onderdelen worden vernieuwd als het nodig is en de onderdelen kunnen eventueel aangepast worden naar persoonlijke voorkeur van stijl of kleur, hierdoor zullen de producten beter bij je smaak passen en er weer zo goed als nieuw uitzien.

Doordat Looops al jarenlang actief is, kan Looops kwalitatief producten leveren die gelijkwaardig zijn aan nieuwe meubilair, maar dan voor een voordeliger prijs. De producten van Looops zijn ecologisch en belasten het milieu minder dan een nieuw product.

Helaas komt het vaak voor dat meubels die nog in de juiste staat verkeren, afgeschreven worden tegen een waarde van nul euro. Als je de huidige gebruikte kantoormeubelen naar ons toe brengt, kunnen wij dan als ware een nieuw leven inblazen. Hierdoor zal uiteindelijk de rekening minder hoog uitkomen dan bij een aanschaf van een nieuw product en kunt u weer jarenlang door met het vernieuwde meubilair.

Voor vragen of advies kunt u gerust contact met ons opnemen.

Werkproces

Looops krijgt vaak de vraag hoe ze eigenlijk te werk gaan. ‘Vernieuwing’ is de term die dit duidelijk maakt: Looops maakt gebruik van een bestaande meubelen van A-merken. Met de meubelen wordt er restyling toegepast.

Dat houdt in dat er eventueel een nieuwe stoffering, een nieuw blad of een nieuwe coating wordt aangebracht. Het eindproduct wordt vervolgens doorgenomen en gecontroleerd op de strenge eisen die het bedrijf Looops stelt aan zijn producten. Hierdoor krijg je een hoogwaardig product die er als nieuw uitziet met een scherpe prijs.

Levertijden Refurbished kantoormeubelen

Looops staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit, hoge betrokkenheid en snelle service aan de klant te bieden. Als de order die u heeft geplaatst ook in de voorraad beschikbaar is, kan het product binnen 1 tot 5 dagen bij jou geleverd worden. Als dat helaas niet het geval is, zal Looops samen met u een plan van aanpak samenstellen, met duidelijke afspraken, zodat je nooit met verassingen komt te staan.

vouwdak

Van plan om een vouwdak te kopen, kom dan een bezoek brengen aan de showroom in Maassluis. Hier kan je, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, de verschillende modellen komen bekijken. Een vriendelijke medewerker kan je hier alles vertellen over deze modellen en dat maakt heet maken van een keuze alleen maar makkelijker.

Wij wonen sinds kort in een zeer ruime woning met een groot dakterras. Echter is het momenteel niet fijn om hier te gaan zitten. De wind blaast je af en toe van dit terras af. Erg jammer, want wij hadden een hele andere voorstelling van dit terras. Wij zagen ons al heerlijk zitten, genieten van een heerlijk wijntje en wat lekkers erbij.

Een vouwdak heeft onze droom doen uitkomen

Nadat wij voor de zoveelste keer eerder naar binnen zijn gegaan omdat het buiten zitten niet lekker was, zijn wij op zoek gegaan. Al snel kwamen wij op de website van Voorberg zonwering & buitenleven terecht. Hier zagen wij de oplossing voor ons terras, een pergolazonwering. Dit model kan tegen een flinke bries en zelfs een buitje regen, daarvoor hoef jij niet binnen te gaan zitten.

Deze fraaie overkapping, die je weer snel kan inschuiven, kan je op verschillende manieren inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een terrasverwarming, een speaker en ga zo maar even door. Maar wat dacht je van een volledige tuinkamer hiervan te maken?

Bij EIKENvakman.nl vindt u altijd een eiken blad dat precies past bij uw wensen. Wij hebben een prachtige collectie eiken bladen samengesteld, die door ervaren houtbewerkers met zorg & precies voor u op maat vervaardigd worden. Onze eiken bladen worden altijd gemaakt van topkwaliteit geschaafde eiken planken die met de hand ambachtelijk verlijmd, geschaafd en eventueel nog ‘nabewerkt’ worden. En of u nu gaat voor rustiek, foutvrij, of extra rustiek eikenhout, uw blad is altijd van topkwaliteit! Wat uw wensen ook zijn, bij EIKENvakman.nl vindt u altijd een eiken blad naar wens: Direct online, altijd op maat, voor de beste (online) prijs & snel bij u thuis geleverd! Wij vertellen u uiteraard graag wat meer over het ‘productieproces’.

Ambachtelijk verlijmde eikenhout bladen bij EIKENvakman.nl.

Uw eiken blad wordt door ervaren houtbewerkers (vakmannen!) met zorg en vakmanschap op maat gemaakt. Al onze eiken bladen wordt gemaakt van geschaafde planken kunstmatig gedroogd (kd) 8-12%. Dit vochtpercentage is speciaal geschikt voor binnengebruik waarbij het eikenhout nauwelijks meer zal werken. Deze planken worden met ambachtelijk (met de hand) verlijmd tot een mooi eiken blad. Het blad krijgt vervolgens de tijd om te rusten, waarbij al het vocht dat vrijkomt door het lijmen uit het blad kan trekken. Vervolgens wordt het blad als geheel nogmaals geschaafd. Onze bladen worden normaal gesproken onbehandeld en met lichte korrel (finish) geschuurd aangeleverd, oftewel behandelklaar! Naast de ‘basis afwerking’, namelijk geschaafd & onbewerkt kunt u kiezen voor diverse afwerkingen van het blad, waarmee uw eiken blad voorzien wordt van een bijzonder accent. Bij EIKENvakman.nl kunt u kiezen uit een geborsteld, geborsteld & gerookt, gezandstraald en fijnbezaagd eiken blad. Altijd een passend eiken blad bij EIKENvakman.nl!

Makelaar Deventer, beter bekend onder de naam Adfinis. Dit bedrijf is in 1999 opgericht door Rob Jansen. Jaren later, in 2005, zijn hier Jan Elshof en Remko Amstelveen bij in getrokken. Inmiddels bestaat dit bedrijf uit zeven medewerkers. Hun specialisme bestaat uit drie groepen, te weten:

 • Verzekeringen
 • Makelaardij
 • Hypotheken

Dit bedrijf is een onafhankelijk adviesbureau en kan goed advies geven wanneer jij van plan bent om jouw huis te verkopen, of een huis te gaan kopen.

Op zoek naar een makelaar in Deventer

Wanneer je van plan bent om een huis te gaan kopen, is het verstandig om hier een expert bij te halen. Iemand die weet hoe de huizenmarkt in elkaar zit en je hiermee kan helpen. Want een huis gaan kopen, daar komt best wel veel bij kijken. Zo moet het financiële plaatje kloppen en wat nog belangrijker is, is de staat van de woning. Want niemand zit erop te wachten om een kat in de zak te kopen.

De medewerkers die bij Adfinis werken hebben veel verstand van de zaken die bij de aankoop van een huis komen kijken. Zo moet er bekeken worden welke hypotheek het beste bij jouw situatie zal passen. Een goede hypotheek waar jij de rest van de looptijd voor moet betalen. Deze moet natuurlijk niet te hoog zijn, maar wel aantrekkelijk om af te sluiten. Deze makelaars kunnen daar alles over vertellen. Er zijn veel verschillende hypotheken en daar moet je echt de tijd voor nemen om de juiste te vinden.

Huis kopen

Nadat jij hebt besloten om een huis te gaan kopen, heb je naar de juiste persoon gezocht die je hiermee kan helpen. Voor de mensen die op zoek zijn in of in de regio van Deventer is Adfinis de juiste makelaar. Zij hebben een breed netwerk in deze regio en weten als eerste waar een mooi huis in de verkoop komt. Voordeel is dat zij snel kunnen handelen en hierdoor de kans groot is dat jij de nieuwe eigenaar van deze woning kan worden.

Wanneer er een geschikte woning op de woningmarkt is terecht gekomen, kan deze makelaar ervoor zorgen dat er een bezichtiging plaats kan vinden. Mocht het een leuk huis zijn en zie jij je er al wonen, dan is een bod uitbrengen een vervolg stap. Maar geen nood zodra je met dit bedrijf in zee gaat zullen zij je van het begin tot het einde helpen met de aankoop van een woning.