Hoe werkt oud ijzer inleveren?

Het inleveren van oude metalen of oud ijzer brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst raak je namelijk van jouw metaalafval af en ontvang je hiervoor een vergoeding. Ten tweede is het ook goed voor het milieu. Bent je als particulier geïnteresseerd in het inleveren van oud ijzer bij een metaalhandel? Vaak wordt er een vaste procedure gehanteerd, namelijk: wegen, legen, opnieuw wegen en betalen. Oud ijzer inleveren is dus behoorlijk eenvoudig. Toch lees je hieronder meer tips en advies voor het inleveren van oud ijzer.

Hoe werkt het inleveren van oud ijzer?

Het inleveren van oud ijzer is erg simpel. Bij aankomst bij een metaalhandel wordt jouw voertuig of schroot gewogen. Na het wegen zal een medewerker je informeren over de prijzen voor oud ijzer. Bij akkoord is het tijd om te lossen, waarna een weging van het oud ijzer volgt. Vervolgens wordt jouw voertuig opnieuw gewogen om het nettototaalgewicht te berekenen. Tot slot krijg je uitbetaald voor het aantal kilo’s.

Wegen en betalen ter plaatse

Vaak ontvang je direct na de weging ter plaatse de betaling. De meeste metaalhandelaren beiden gemak en snelheid, waardoor het inleveren van oud ijzer snel geregeld is. Door op voorhand een prijsafspraak te maken kom je nooit voor verrassingen te staan.

Actuele prijs voor oud ijzer

Benieuwd naar de actuele prijs van oud ijzer? De prijzen voor oud ijzer kunnen variëren. Dit komt door de marktdynamiek van vraag en aanbod. Als particulier kan de vergoeding voor jouw oud ijzer van dag tot dag verschillen. Op deze pagina met schrootprijzen kan je direct de waarde van uw oud ijzer bekijken.

Tip: probeer jouw oud ijzer en metaalschroot zoveel mogelijk gescheiden aan te leveren. Op die manier kan een metaalhandel je namelijk een betere prijs bieden. Het is voor jou een kleine moeite en je ziet het direct terug in een hogere opbrengst.