Topmatras

 

Een topmatras is ontworpen om bovenop een matras te plaatsen. Het is gemaakt van verschillende materialen en dient om extra comfort te bieden, vooral wanneer de bestaande matras versleten of oncomfortabel is. Het is aangetoond dat het de kwaliteit van de slaap van de gebruiker verbetert. Er is een grote verscheidenheid aan topmatrassen. Een topmatras is, zoals de naam al zegt, een extra laag die je matras aanvult. Ontdek de voordelen van een topmatras en hoe je jouw keuze kan maken.

Waarom een topmatras

Zoals je weet, is goed slapen belangrijk voor je gezondheid, vandaar dat sinds enkele jaren de topmatras, die steeds meer comfort garandeert, zijn intrede doet in de slaapkamer. De topmatras om je matras een oppepper te geven. Als je matras oud wordt en je het je niet kan veroorloven hem meteen te vervangen, kan je hem comfortabeler maken door er een topmatras op te leggen. Dit is een manier om de levensduur te verlengen. Het zorgt voor een zachter onthaal zonder de primaire kwaliteit van de ondersteuning van uw matras te veranderen. Slapen op een topmatras is hygiënischer, omdat het niet meer doordrenkt is met nachtelijk zweet, waardoor de verspreiding van bacteriën en andere huisstofmijten wordt beperkt. Een topmatras is gemakkelijk te onderhouden want je kan het gemakkelijk en vaker luchten. Ze  kunnen verschillen in lichaamsvorm compenseren en rugpijn helpen voorkomen.

Hoe kies je je topmatras?

Om jouw topmatras te kiezen, moet je rekening houden met 3 zeer belangrijke criteria. De eerste is de afmeting, om een topmatras van goede afmetingen te hebben, moet deze dezelfde afmetingen hebben als je huidige matras. Het beddengoed, als je echtgenoot en jij niet dezelfde wensen voor een topmatras hebben, kan je twee aparte éénpersoons matrassen kiezen,die je vervolgens samen installeert. Het tweede criterium is de dikte van de matras. Opdat je topmatras je een optimaal comfort biedt, moet je een model kiezen dat minstens 4 cm dik is. Wanneer je kiest voor een topmatras van schuim met een hoge veerkracht, moet je ook bijzondere aandacht besteden aan de dichtheid ervan, die idealiter ten minste 40 kg/m3 moet bedragen. En tenslotte de keuze van de technologie, je verkiest de ene boven de andere afhankelijk van jouw eventuele gezondheidsproblemen, maar ook afhankelijk van het gewenste comfort.