Nog meer comfort met een matrastopper

Als je problemen hebt met je huidige matras, omdat deze bijvoorbeeld te hard of te zacht is, dan kun je dat probleem verhelpen door er een matrastopper op te leggen. Dit is geen manier om een oude matras die aan vervanging toe is weer nieuw leven in te blazen. Het is ook geen oplossing als je al tevreden bent over je huidige matras. Met een matrastopper kun je je matras verbeteren in het geval je er al ontevreden over was. En aangezien matrastoppers goedkoper zijn, voorkom je zo een dure investering. Er zijn verschillende soorten matrastoppers en hier behandelen we de meest gangbare opties.

Een matrastopper van koudschuim

Als je huidige matras voor jou te zacht is, dan is een matrastopper van koudschuim een goede optie. Dit is een materiaal met en hoge elasticiteit waarmee je hardheid en stevigheid toevoegt aan je matras. Koudschuim heeft een open cellenstructuur, wat betekent dat het goed ademt en ventileert. Je zult het in bed dus niet te warm krijgen. De draagkracht is erg goed en het vormt zich netjes rondom je lichaam. Als je ervan houdt om wat harder te slapen, dan is een matrastopper van koudschuim en ideale keuze.

Traagschuim voor minder druk

Traagschuim is een materiaal dat reageert op warmte. Als het warmer wordt, wordt het zacht. Terwijl jij op je matrastopper van traagschuim ligt zal deze zich dus helemaal vormen naar jouw lichaam en indeuken op plekken waar het warm wordt. Daardoor zal je geen drukpunten ervaren en dat helpt bij pijn in de ledematen en gewrichten. Je spieren kunnen zich beter ontspannen en daardoor verbetert je bloedcirculatie ook. En dat alles heeft weer als gevolg dat jij elke nacht heerlijk kunt slapen.

Latex voor perfecte ondersteuning

Latex wordt ook wel natuurrubber genoemd. Het is een materiaal met een grote rekbaarheid en dat betekent dat deze matrastopper je op de juiste plekken ondersteunt en op ander plekken juist verlichting biedt. Dat levert minder pijn op als je wakker wordt, het beschermt je botten en gewrichten en je slaapt in een betere houding. In tegenstelling tot wat je misschien van rubber zou verwachten heeft het ook een open celstructuur. Dat betekent dat transpiratievocht tijdens het slapen gemakkelijk kan worden afgevoerd. Latex matrasstoppers zijn vooral geschikt voor mensen met een gewicht van 75 kilo of meer.

Polyether voor de beste prijs

Wil je goed kunnen slapen, maar heb je weinig budget, dan kan een polyether matrastopper een uitkomst bieden. En qua comfort zijn deze in de meeste gevallen net zo goed. Polyether is erg buigbaar en elastisch. Daardoor vormt het zich goed naar de contouren van je lichaam en biedt het nauwkeurige ondersteuning. Deze matrastopper heeft een kern van polyurethaanschuim en gaat 7 tot 10 jaar mee voordat hij aan vervanging toe is. Met een goede toplaag op je matras kun je medische problemen verminderen, kun je je nachtrust verbeteren en nog vele jaren van je matras gebruik maken voordat deze echt aan vervanging toe is.

Welk materiaal je ook kiest, een matrastopper is altijd een goede oplossing wanneer je bed te hard of te zacht ligt.