Waar kan een makelaar in Utrecht jou nog meer aan helpen?

Zoals u ongetwijfeld weet helpt een makelaar in Utrecht bij het vinden van een woning die past bij uw wensen De filters binnen een zoekfunctie van zo’n makelaar zijn afgestemd op het zoeken naar uw droomhuis. In mindere mate helpt zo’n zoekfunctie u echter bij het zoeken naar voordelen van praktische en emotionele waarde die verbonden zijn met de omgeving van Utrecht. Maar om wat voordelen praten we dan over? Dat leest u hieronder!

Utrecht voelt aan als een groot dorp

Een veelgehoorde opmerking is dat Utrecht nog de eigenschappen heeft van een groot dorp. Utrecht kent veel gezellige buurten, kleine winkels en ook restaurants. In deze stad kent men elkaar en vind u snel aansluiting bij de inwoners. Natuurlijk zijn er buurten waar dit gevoel van een groot dorp sterker heerst dan bij andere delen van Utrecht. Hieronder kunt u lezen bij welke delen van Utrecht dit gevoel sterk opgaat.

Gemeente Oudwijk

Volgens de database van Utrecht is deze wijk in Utrecht-oost een van de populairste wijken om te wonen. Deze wijk scoort een gemiddeld cijfer van maar liefst 8.7. Oudwijk heeft zijn gezelligheid deels te danken door winkels met een lokaal karakter. Het was een buurt met een grote variatie aan winkels en bedrijven. Op veel plekken zaten winkels zoals bakkers, slagers, groenteboeren, melkwinkels, sigarenwinkels of kruideniers. Oudwijk is een typisch een buurt met veel rust en diversiteit van inwoners. Veel inwoners van de wijk geven aan dat mensen ‘ normaal’ en gezellig met elkaar omgaan.

Buiten Wittevrouwen

Buiten Wittevrouwen is, net als Oudwijk, gevestigd aan de Oostzijde van het centrum van Utrecht. Ook deze wijk in Utrecht-oost heeft een dorps karakter en veel inwoners omschrijven het als divers en gemoedelijk. In deze wijk vind u vele jongerenvoorzieningen, wat fijn is voor gezinnen met (puberende) kinderen.

Utrecht heeft geschiedenis

Utrecht heeft een rijke historie en lange geschiedenis. Vroeger was het een Romeinse stad en lag het nog net binnen het Romeinse rijk. Deze Romeinse Limes (de Romeinse grens) wordt op steeds meer plekken beter zichtbaar. Een voorbeeld hiervan is het ondergrondse museum Dom Under. Maar het allermooiste blijft de middeleeuwse binnenstad waar de Domtoren de show steelt.

Utrecht heeft veel groen

Utrecht is voorzien van de mooiste parken van Nederland. Een voorbeeld hiervan is het Wilhelminapark, het Grifpark of het Julianapark. Ieder park heeft zijn eigen typische kenmerken en uitstraling. Voor jong en oud zij het plekken met veel ruimte en mogelijkheden voor sport, ontmoetingen en ontspanning.

Utrecht heeft een rijke historie. Het was vroeger een Romeinse stad en lag nog net binnen het Romeinse Rijk. De Romeinse Limes (de Romeinse grens) wordt op steeds meer plaatsen zichtbaar, zoals in het ondergrondse museum Dom Under, waar je de Romeinse muren kunt aanraken. Maar het allermooiste blijft de middeleeuwse binnenstad waar de Domtoren de show steelt.

Waar je ook veel natuur ziet zijn de dorpen aan de Vecht, deUtrechtse Heuvelrug, de Langbroeker Wetering en ook de Loosdrechtse Plassen. Je fietst de stad uit en staat midden in de natuur.

Utrecht staat in de top 5 van beste steden om te wonen

Nog niet overtuigd? De geloofwaardig van deze blog wordt vergroot met onderstaand onderzoek. De domstad staat in de top vijf van beste steden om te wonen. Dat blijkt uit een onderzoek naar grote Nederlandse gemeenten dat recentelijk is uitgebracht door vastgoedadviseur JLL.