Traplift voor bedrijven en organisaties

Als je onderneming of organisatie mensen in dienst heeft die arbeidsongeschikt zijn, dan kan het mogelijk zijn dat een van de werknemers niet goed kan traplopen. Het is dan handig om een traplift te installeren zodat er ongelukken voorkomen worden. Ook kan een traplift goed uitkomen wanneer een werknemer een lange periode moet herstellen. Hier lees je meer informatie over het plaatsen van een traplift binnen een pand van een onderneming of organisatie.

Houd rekening met het aantal trappen

Het is belangrijk om rekening te houden met het aantal traptreden want als je bedrijf of organisatie op de vierde verdieping gevestigd zit en er geen lift aanwezig is, dan kan het plaatsen van een traplift zeer duur worden. De traplift vergoeding kan enorm verschil beiden in de prijs van de traplift. Het verschil tussen het kopen of niet kopen van jouw traplift. 

Subsidie 

Ook is het voor een bedrijf mogelijk om subsidie aan te vragen als een of meerdere werknemers arbeidsongeschikt zijn. Een bedrijf kan dit doen bij de gemeente en als de gemeente akkoord heeft gegeven, dan betaald de gemeente een deel mee. Bedrijven kunnen in dat geval de betaalde belasting niet terugvragen via de belastingdienst. Wanneer een bedrijf kiest om het volledige bedrag zelf te betalen, dan is het zeker mogelijk om de belasting terug te vragen via de belastingdienst.

Mogelijkheid om te huren

Ook voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om een traplift te huren. Dit is zeker een uitstekende optie wanneer een van je werknemers aan het herstellen is en toch aan het werk wilt gaan. Het huren van een traplift is dan een tijdelijke oplossing. Wanneer je een of meerdere werknemers in dienst hebt die eigenlijk permanent arbeidsongeschikt zijn dan is het verstandig om een traplift te huren. Je werknemers kunnen zo eerst de traplift proberen voordat je beslist om een traplift kopen. De gehuurde traplift kan je in de meeste gevallen ook overnemen van de verhuurder. 

Vrijwel elke trap is geschikt

Vrijwel elke trap is geschikt voor het plaatsen van een traplift. Het maakt dus echt niet uit als je een steile of een erg kromme trap hebt binnen je bedrijfspand. Houd er wel rekening mee dat er genoeg ruimte is om een traplift te plaatsen. Het kan namelijk zo zijn dat als je in een pand zit met meerdere bedrijven, dat een traplift mogelijk in de weg kan staan. Als honderden werknemers verdeeld over meerdere bedrijven gebruik moeten maken van de trap, dan kan dat voor irritaties zorgen.