Zo verkoop je zelf je woning

Wil je liever geen gedoe met het inschakelen van een makelaar om tijd en geld te besparen? Dan kun je natuurlijk ook zelf je woning verkopen. Lees verder voor een aantal tips

Zelf je huis verkopen

Je huis verkopen zonder makelaar brengt enkele voordelen met zich mee, zoals het besparen van duizenden euro’s. Daarnaast kan het ook lastig zijn om afspraken in te plannen met elkaar om de agenda’s van makelaars bomvol kunnen zitten door de enorme vraag naar ze. Daarom, kun je zelf aan de slag om tijd én geld te besparen: win-win situatie!  

Klussen

Kijk goed waar er nog eventuele renovatie nodig is, zowel klein als groot. Het kan namelijk zijn dat er enkele hoeken en gaten gedicht moeten worden of dat er plankjes hier en daar vervangen moeten worden. Om zo kosten besparend aan de slag te gaan, kun je dit ook zelf doen. Zorg er wel voor dat je het nauwkeurig doet. Je wilt namelijk niet dat een klant hierom je woning niet wilt!

Sociale media

Om de verkoop onder de aandacht te brengen, kun je mooie en goeie foto’s maken van je woning. Hiervoor moet je wel letten op de verlichting. Zorg er daarom voor dat de foto’s niet te donker zijn en dat alles ruim en netjes op de foto’s staat zodat het ook aantrekkelijk is voor de kijker.

Daarnaast is het een aanrader om actief te zijn op sociale media, zoals Facebook. Hierop kun je namelijk een bericht plaatsen en vervolgens reacties op krijgen. Natuurlijk is het ook zo dat er altijd wel iemand op zoek is naar een woning, dus kan deze ook nog eens gedeeld worden door anderen!

Bezichtigingen

Een voordeel van zelf je huis verkopen is dat je de bezichtigingen zelf kunt inplannen met de klanten die je huis willen zien. Dit kan namelijk op dagen en tijden die voor jullie uitkomen. Een makelaar moet namelijk ook rekening houden met andere afspraken in zijn agenda aangezien er veel vraag naar is. Overigens kan het ook zo zijn dat er enkele weken tussen kunnen zitten. Hierdoor loopt het gehele proces alleen maar uit.