Mooie wanddecoratie maken

Zijn jouw wanden in huis nog kaal? Breng daar dan snel verandering in, want leuke wanddecoratie kan jouw interieur en de sfeer in huis aanzienlijk verbeteren! Er zijn veel dingen die je kunt kopen om aan de muren te hangen, maar is het niet veel leuker om zelf iets te maken? Dan is het persoonlijker en ook nog eens een stuk origineler. De vraag is alleen: hoe maak je zelf mooie wanddecoratie? In dit artikel geven we je een aantal tips.

 

#1: Stem het af op de rest van het interieur

De ene persoon is meer bezig met de inrichting en decoratie in huis dan de ander. Niet iedereen heeft er ook van nature gevoel voor om iets moois te creëren, maar uiteindelijk kan iedereen het leren. Het belangrijkste is dat de verschillende onderdelen in huis bij elkaar passen qua sfeer, materiaal en uitstraling. Dat wil niet zeggen dat je alleen maar houten of stalen onderdelen moet kiezen, maar dat je moet kijken of het er bij elkaar goed uitziet. Laat je bijvoorbeeld foto’s afdrukken? Kijk dan of het misschien leuk en passend is om dit op hout of op geborsteld aluminium af te drukken.

 

#2: Kies een onderwerp

Sommige mensen vinden het leuk om de decoratie in huis af te stemmen op thema’s. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de verschillende seizoenen of feestdagen. Als jij dit ook leuk vindt, zou je er voor kunnen kiezen om verschillende foto’s af te drukken die daar bij passen. Hang een winters tafereel aan de muur in de donkere maanden van het jaar en kies voor een zonnig portret in de zomermaanden. Zo zorg je voor voldoende afwisseling en voorkom je dat je snel uitgekeken raakt op jouw muren. Werk je liever niet met thema’s? Dan kun je natuurlijk ook een ander onderwerp kiezen, zoals een landschap, dieren of misschien wel jouw eigen gezin.

 

#3: Kies het juiste formaat

Durf jij ervoor te kiezen om een groot canvas aan de muur te hangen? Dat kan in sommige gevallen erg mooi zijn. Zorg er dan wel voor dat de foto scherp is en van hoge kwaliteit is. Soms kun je beter voor een kleiner formaat kiezen. Ook moet je een afweging maken over of je voor een vierkante, liggende of staande wanddecoratie gaat. Dit is meestal afhankelijk van de foto(‘s) die je kiest. Blader dus even jouw fotoalbum door en kies een geschikt beeld dat je graag aan de wand zou willen zien hangen. Als je meerdere foto’s ophangt, is het leuk om voor verschillende afmetingen te kiezen.

 

Veel succes met het maken van jouw wanddecoratie!