De juiste bank kiezen

Een bank uitzoeken kan ontzettend lastig zijn. Waar kijk je naar, waar let je op en hoe weet je of een bank de prijs waard is? Bovendien heb je ook nog enorm veel keuze, wat het niet makkelijker maakt. Wij helpen je een beetje op weg met enkele tips voor alvast de juiste opstelling.

Wat voor soort opstelling

De eerste keuze die je kan maken is de opstelling voor de bank. Ga je voor een hoekbank, of een bankstel met een tweezitter en een driezitter? Kijk vooral ook naar hoeveel plek je hebt in jouw woning? Heb je een grote woonkamer, dan heb je al iets meer opties dan wanneer je in een appartement woont van 50 vierkante meter. 

Interieur

Voordelen en nadelen hoekbank

Met een hoekbank heb je veel zitplaatsen en ruimte om lekker languit te liggen. Een nadeel is wel dat een hoekbank in een kleine ruimte ontzettend veel plek inneemt. Zeker in een kleine woning kan dat soms lastig zijn. Bovendien kun je bij een hoekbank kiezen uit een chaise longue aan de linker of rechterkant. Verander je de opstelling van jouw woonkamer? Dan zit je altijd met dezelfde hoek te kijken. Tenzij je kiest voor een modulaire bank, dan kun je veel verschillende opstellingen maken in jouw woonkamer. 

Voor- en nadelen zitbank 

Met een zitbank kun je diverse combinaties maken. Je zit niet met een vaste hoek, maar kan de banken gemakkelijk tegenover elkaar of schuin tegenover elkaar zetten. Ook kun je een zitbank super leuk combineren met bijvoorbeeld een mooi fauteuil of een heerlijke loveseat. Extra knus, gezellig en praktisch. Met een zitbank alleen heb je al gauw te weinig zitplekken. Een zitbank is daarom vooral leuk als je het combineert met een andere fijne zitplek. 

Showroommodellen of kortingen

Omdat banken een enorme uitgave zijn, is het soms de moeite waard om te kijken voor een showroommodel dat in de uitverkoop gaat of te wachten op kortingsacties. Denk aan Black Friday banken, opruiming aan het einde van het seizoen, of B-keuze banken. Deze banken zijn vaak nog zó goed, dat het zonde zou zijn om te laten liggen. Aan het einde van de rit kun je hier enorm veel geld op besparen, zodat je weer budget overhoudt voor andere meubelstukken zoals je salontafel, boxspring of andere woonaccessoires.