Hoe werkt een koelcontainer?

Het kan zijn dat je met je bedrijf, of gewoon een keer als particulier zijnde, wat spullen moet vervoeren. De kans dat deze spullen dan gekoeld vervoerd moeten worden, is ook aanwezig. Er zijn namelijk best veel producten die gekoeld vervoerd/bewaard moeten worden. Dit komt omdat het dan veel beter goed blijft. Bacteriën gedijen het beste in een warm klimaat. Houd je van bacteriën? Dan moet je dit warme klimaat vooral faciliteren. Houd je meer van je producten? Dan moet je een koelcontainer huren en je producten lekker koel houden. Of dit nu voeding, medicijnen of bloemen zijn; de blijven gewoon veel beter goed als je ze gekoeld bewaard. Hoe een koelcontainer precies werkt? Dat lees je natuurlijk hier. We vertellen je maar al te graag nieuwe dingen en ook vandaag gaan we dat weer doen.

Isolatie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een koelcontainer vaak heel goed geïsoleerd is. Je moet het een beetje vergelijken met soorten huizen. Oude huizen zijn vaak slecht geïsoleerd. Ze verliezen daarom snel kou of warmte en laten tegenovergestelde luchtstromen sneller binnen. Of dit nu door de ramen, roosters, kieren of muren gebeurt; het gebeurt gewoon. Met een nieuwbouwhuis heb je een beetje het tegenovergestelde. Door de goede isolatie blijft de koude of warmte lucht binnen, en de lucht van buiten blijft buiten. Dit moet je hebben, dit is aan te raden. Met een koelwagen werkt het eigenlijk net zo, maar dan nog net even wat beter. Er zal geen koude lucht ontsnappen uit de koelwagen en hierdoor zal het lekker koel blijven. 

Koele lucht realiseren

Maar goed, die lucht in die koelcontainer blijft koel. Dat weet je nu, maar hoe is die lucht in de eerste instantie dan koel geworden? Dit is misschien nog wel belangrijker om te weten. Want die lucht wil je koel houden, maar dan moet hij eerst koel zijn. Dit wordt vaak gedaan met een koelunit in/op/naast de container. De koelunit pompt warme lucht uit de container, koelt de lucht van buiten en blaast deze in de container. Je kunt het daarmee zien als een soort hele krachtige airco. 

Lease

Je kunt die koelcontainers voor korte termijn huren, je kunt ze ook wat langer leasen. Je hebt zo de optie om een contract te vinden dat past bij je individuele situatie. Je kunt hiermee altijd wel iets vinden dat bij je past. De looptijd, de prijs, het aantal kilometers; ze moeten allemaal in acht worden genomen.