Hoe werkt een CV ketel?

In dit artikel gaan we ontdekken wat een industriële ketel is en hoe deze werkt.

Laten we eerst de term warmte gaan beschouwen; Warmte is van vitaal belang in het dagelijkse leven van iedereen. Of het nu warmte is om onze omgeving op te warmen, of warmte om voedsel mee te kunnen koken; we gebruiken het allemaal tot op zekere hoogte in onze dagelijkse activiteiten. Water en stoom zijn geweldige warmtedragers en zijn dan ook niet schadelijk voor ons milieu. 

Door een kooksysteem onder druk te zetten door het luchtdicht af te sluiten, kunnen we het kookpunt zelfs verhogen. Zo werken snelkookpannen. Een luchtdicht vat om de druk te verhogen om het kookpunt te verhogen. Hierdoor kookt het voedsel in een veel kortere tijd, dan wanneer een open steelpan zou worden gebruikt. Maar hoe verhoudt dit zich dan tot een CV,- of verwarmingsketel?

Hoe werkt een industriële ketel?
Om te beginnen kunnen industriële boilers een druk aan die veel hoger is dan een snelkookpan. Industriële ketels worden vaak gemaakt door dikke stalen platen aan elkaar te lassen, waardoor extreem hoge drukken kunnen worden gemaakt. Het moet ongelooflijk sterk worden gemaakt om het hoofd te bieden aan de hoge druk, want als je dat niet doet, zullen de krachten dichtbij de krachten van een exploderende bom kunnen komen!

De functie van een ketel is om warm water of stoom te produceren. Warmwaterketels verwarmen water voor huishoudelijke of commerciële verwarming en warmwatervoorziening. Stoomketels genereren stoom om turbines aan te drijven voor energieopwekking en diverse andere industriële verwarmingstoepassingen. Denk aan de stoom die een turbine aandrijft om de effecten van stoomopwekking met een ketel te visualiseren. Wanneer de stoom door de schoepen van een turbine gaat, draait de kracht de schoepen en versnelt de turbine. Stoom bevat een enorme hoeveelheid energie, dus het maakt de turbine behoorlijk efficiënt en, afhankelijk van de brandstof die wordt gebruikt om het water te koken, ook behoorlijk energiezuinig. Alles heeft dus eigen te maken met water en het verwarmen hiervan door middel van de boiler.

Bedenk altijd goed; Wil je zelf een verwarming huren? Laat je dan altijd alvorens altijd goed informeren en adviseren over de huur cv ketel.