Waarom kiezen voor een betonnen vloer?

Breng rust in je interieur met één van de populairste vloertrends: betonnen vloeren. De designwereld is momenteel gek op beton. Het is niet alleen één van de grootste design trends van 2020, bovendien is het goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Wil jij binnenkort een betonvloer plaatsen? Lees dan vooral de tips hieronder:

Beton is misschien wel de meest milieuvriendelijke vloer optie. Als er al een betonnen plaat in uw huis of appartement zich bevindt, hoeft u deze alleen nog maar te laten schuren en afdichten. U hebt slechts minimale materialen nodig, wat betekent dat uw impact op het milieu klein is. Bovendien gaat beton lang mee; en dan hebben we het niet over maanden of jaren, maar over eeuwen. Daarom kiezen zoveel huishoudens voor beton als basis voor hun vloeren. Als u duurzame, chique vloeren wilt die gemakkelijk bij te houden zijn, hoeft u niet verder te zoeken dan betonnen vloeren. Hieronder bespreken we de 3 grootste voordelen van deze trend:

Betonnen vloeren voor luchtigheid

Het lijkt misschien een contra-idee om op zo’n zwaar materieel te steunen om een ​​ruimte ‘lichter’ te maken, maar beton staat bekend om zijn ruime gevoel. De kleur en textuur is ingetogen, waardoor het niet te zwaar zal ogen en het gladde oppervlak helpt om elke kamer open te laten voelen. Dit werkt prachtig in een badkamer waar je een zen, spa-achtige sfeer wilt creëren. Het is ook geweldig voor kantoren en eetkamers die ruim zouden moeten aanvoelen, zelfs wanneer ze gevuld zijn met mensen.

De veelzijdigheid van beton

Als je denkt dat beton saai is, denk dan nog eens goed na. Dankzij de vele kleur,- en reliëfverschillen kunnen betonnen vloeren zo ongeveer elke uitstraling geven die je maar zou willen, al helemaal door een gepolierde beton expert. Misschien wilt u uw vloeren beitsen met een hoge glans voor extra gladheid. Of misschien wilt u een visueel interessant accent toevoegen, zoals verschillende patronen. Grijze betonplaten zijn nog maar het begin.

Een eenvoudig te reinigen vloeroplossing

Is het een oneindige klus om de druk bezochte gebieden van uw huis in topvorm te houden? Heb je het gevoel dat je altijd achter iemand met een bezem aan zit? De natuurlijke grijze kleur van beton is een ideale stofmasker, en het gladde oppervlak laat het oog denken dat het schoon is.