Beste oplossingen voor afval

We hebben ze allemaal wel eens in de straat of op een terrein zien staan, grote afvalcontainers. Er zijn veel verschillende containers om al ons afval netjes af te voeren. Zo zijn er grote bouwcontainers tot wel 10 kubieke meter, hier kan het afval van een grote verbouwing in. Vaak is een verbouwing of een grote klus in huis of bedrijf maar tijdelijk. Omdat het tijdelijk is willen mensen vaak een afvalcontainer huren. Bij het huren van een afvalcontainer kan er tussen verschillende maten containers gekozen worden. Deze maten kunnen variëren van 3 tot 10 kubieke meter. Om een beter beeld te krijgen bij de maten, een afvalcontainer van 6 kubieke meter past op een parkeerplaats. Er zijn ook nog verschillende soorten afvalcontainers te huur. Zo zijn er containers speciaal voor grond, tuinafval of grofvuil. 

Een puincontainer bij de verbouwing

Ook bestaan er speciale containers voor het puin, dit is een puincontainer. Een puincontainer is heel handig voor bij een verbouwing. Wanneer u van plan bent te gaan verbouwen is het handig om van tevoren contact op te nemen met het bedrijf dat de puincontainer kan plaatsen. Bij sommige bedrijven kan de puincontainer zelfs al een dag na de bestelling geleverd worden. Dit is natuurlijk een hele snelle service en kan ook goed uitkomen wanneer er midden in de verbouwing blijkt dat er een extra puincontainer nodig is. De medewerkers van afval.nl kunnen bijvoorbeeld mee helpen denken bij het plaatsen van de gehuurde puincontainer. De chauffeur komt de puincontainer op de gewenst plek plaatsen en helpt hierbij ook met het kiezen van de locatie uit oogpunt van veiligheid en de meest praktische plek. 

Welke soorten afval

Een grappig weetje is dat in de volksmond een leuke naam is voor een puincontainer. Wanneer men praat over een puincontainer kunnen ze namelijk ook het woord bouwbakkie gebruiken. Dit komt waarschijnlijk omdat het een grote bak is die vaak voor het afval van een verbouwing wordt gebruikt. Wat wel belangrijk is, is dat voor het bestellen van de container wel goed wordt nagedacht over welk soort afval erin gaat. Het is namelijk belangrijk dat het afval goed wordt gescheiden en op de juiste plek terecht komt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan asbesthoudende onderdelen of dak afval met teerresten. Dit zijn zaken die echt niet in een container gegooid mogen worden. Er is dus veel keuze om goede afvalcontainers te huren in veel verschillende maten. Maar het blijft belangrijk om op te letten welk afval u heeft en wat er wel en niet in de container mag.