Make-over van je woonkamer!

Werk jij, net als zoveel Nederlanders, ook thuis in verband met alle maatregelen rondom het coronavirus? En heb jij een mooie home-office ingericht in je woonkamer? Dan zou het best kunnen dat je woonkamer de kamer in je huis is waar je de meeste tijd doorbrengt! Misschien is het daarom wel tijd voor een leuke make-over van deze kamer, zodat jij je vanaf nu nog meer thuis voelt in je eigen huis! Lees deze blog en doe inspiratie op hoe ook jij je woonkamer een flinke make-over kunt geven!

Kies je kleur

Kleur is ontzettend bepalend voor de sfeer in je woonkamer. De aanwezige kleuren bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van je kamer. Kijk eens om je heen: welke kleuren voeren de boventoon in jouw woonkamer? Als je vooral koude kleuren ziet zoals grijs, blauw of donkergroen dat geeft dit een hele andere indruk dan warme kleuren zoals geel, rood en bruin. Kijk ook uit voor te veel wit, dit maakt je kamer weliswaar ruim maar neigt ook snel naar kil. Je kunt je woonkamer een make-over geven door je muren te verven, maar ook door wat kleine ingrepen zoals gekleurde kussens op je bank/stoelen, een schilderij, plantjes of een vloerkleed kun jij verandering aanbrengen aan de sfeer van je woonkamer.

Kies je meubels

Ook de keuze wat betreft meubels en de manier waarop je deze in de ruimte zet zijn heel bepalend voor de sfeer in je woonkamer. Kijk of je hier eens mee kunt variëren. Verander bijvoorbeeld de opstelling van je banken of kasten, of plaats je tafel eens heel ergens anders. Je zult zien dat hiermee je hele interieur er anders uit ziet. Je kunt ook besluiten om bepaalde meubels naar de kringloop te brengen en nieuwe items uit te zoeken. Teken je plannen uit op een plattegrondje en kijk hoe het het beste in jouw woonkamer past!

Kies je vloer

Voor wie écht een make-over wil is het misschien een idee om een nieuwe vloer te leggen. Het type vloer en de kleuren van de uitvoeringen springen misschien niet meteen in het oog, maar dragen zeker in grote mate bij aan de uitstraling van je kamer. Zo schept een donkere vloer eerder een gezellige, knusse sfeer en kan een lichte vloer voor een geruime indruk zorgen.  Twijfel je omdat een nieuwe vloer je als veel werk in de oren klinkt? Niet nodig! Kies een vloer die makkelijk te plaatsen is, zoals pvc vloeren. Liever laminaat? Ook dat is een heel gebruiksvriendelijke keuze. Kijk bijvoorbeeld eens bij laminaat almere! en ontdek wel laminaat bij jou past!