Woon jij graag met familie?

Dan is een meergeneratiewoning misschien iets om te overwegen voor in de toekomst. Het zijn namelijk prachtige woningen waar je met familie in kan wonen. Het zijn dan bijvoorbeeld twee aparte woningen die met elkaar verbonden zijn aan de binnenkant. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een opa of oma hebt die niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. Dan ben jij altijd beschikbaar om voor hen te zorgen. Dat is ook een beetje waarvoor deze woningen zijn ontwikkeld. Het zijn zeer mooie woningen, en in principe hoef je dus niets te delen, want het zijn twee zelfstandige woningen die aan elkaar zijn gehecht.

Wel of niet met familie?

Wanneer je gaat voor een meergeneratiewoning of mantelzorgwoning moet je wel beseffen dat dat betekent dat je met je familie samen gaat wonen. Het lijkt misschien een heel erg leuk idee. Maar je moet wel echt duidelijke afspraken met elkaar gaan maken. Anders zou dat nog wel wat problemen op gaan kunnen leveren. En problemen met familie zijn natuurlijk echt niet leuk. Dat is iets wat we ten alle tijde willen voorkomen. We willen het leuk hebben met elkaar, en elkaar goed kunnen helpen. Het zou dan naar zijn als je elkaar in de weg zit, of als er bijvoorbeeld ruzie ontstaat maar je dus wel leuk naast elkaar woont nog.

Zijn er verder opmerkelijke dingen?

Nee, niet echt. Verder heb je gewoon een normale woning met een eigen huisnummer en dergelijke. Het zijn dus wel echt gewoon twee aparte individuele woningen van elkaar. Dat is mooi, want dan krijg je geen gezeur met aparte regelgevingen of addertjes onder het gras waar je het later maar mee te doen hebt dan. Misschien is het wel wat voor jou of jullie. Het kan nooit kwaad om eens te kijken wat nou precies alle mogelijkheden hierin zijn.