Wat zijn de voordelen van een glazen eettafel?

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe eettafel te bestellen voor in je woning zal het meteen opvallen dat er tegenwoordig heel wat verschillende opties op de markt zijn terug te vinden. Eén van deze opties is natuurlijk de glazen eettafel. Bij dit type van eettafel wordt er gebruik gemaakt van een blad uit een stevig glas. Dit zorgt ervoor dat je als gebruiker kan rekenen op tal van verschillende voordelen. Niet alleen creëert een glazen eettafel een lichte en ruimtelijke invloed in je eetkamer, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat ze ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk is. Wil jij graag alle voordelen ontdekken die zijn verbonden aan het bestellen van een eettafel die (deels) is vervaardigd uit glas? Dat kan hier op deze pagina!

1.) Een eettafel van glas past in werkelijk elk interieur

Het voordeel van glas als materiaal is dat ze ongelofelijk veelzijdig is. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een glazen eettafel in werkelijk eender welke stijl van interieur kan worden geïntegreerd. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat bepaalde stijlen zich hier toch net wat beter toe lenen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een strakke, moderne stijl waarbij de toon wordt gevoerd door een minimalistische uitstraling. Een eettafel van glas draagt hier op uitstekende wijze haar steentje aan bij. Toch, beschik je over een klassiek of bijvoorbeeld een industrieel geïnspireerd interieur? Ook dan kan een eettafel daar perfect in tot haar recht komen. Dit maakt dit type eettafel eigenlijk altijd het overwegen waard.

2.) Je maakt ze in een handomdraai schoon

Voor een eettafel die is gemaakt van glas geldt dat ze zeer eenvoudig schoon te maken is. Dit geldt niet alleen voor het tafelblad dat is gemaakt van glas, maar doorgaans ook voor de andere onderdelen van de tafel. Wanneer je kiest voor het aanschaffen van een glazen eettafel voor in een moderne stijl van interieur is de kans namelijk erg groot dat ervoor bijvoorbeeld de tafelpoten gebruik wordt gemaakt van kunststof of aluminium. Ook deze materialen zijn ongelofelijk onderhoudsvriendelijk waardoor je er eigenlijk nauwelijks omkijken naar hebt.

3.) Glazen eettafels hebben een geweldige levensduur

Het spreekt voor zich dat er bij een glazen eettafel steeds wordt gebruik gemaakt van een zeer duurzaam en solide glas. Dit zorgt ervoor dat een uitstekende levensduur ten allen tijde is gegarandeerd. Met het kopen van een eettafel van glas is doorgaans een iets hoger prijskaartje gemoeid in vergelijking met andere soorten eettafels die op de markt zijn terug te vinden, maar die hogere aankoopprijs wordt in principe perfect gecompenseerd door de uitstekende levensduur waar je op kan rekenen. Prijs-kwaliteit zijn glazen eettafels in de praktijk dan ook onder meer als een uitstekende keuze te beschouwen.

4.) Een glazen eettafel heeft een tijdloze uitstraling

Last but not least, wanneer je een eettafel koopt die trendgevoelig is zal je kunnen vaststellen dat je deze na verloop van tijd wellicht beu zal worden. Dat geldt niet voor een eettafel van glas. Glas staat er dan ook in de praktijk om bekend een materiaalsoort te zijn die ongelofelijk tijdloos is. Bovendien zijn veel mensen hier ook grote fan van. Zou je dus met andere woorden op een bepaald ogenblik overwegen om je woning (inclusief meubels) te verkopen? Dan zal dat ervoor zorgen dat je eettafel alleen maar een extra troefkaart zal zijn. 

Eettafels in alle soorten en maten vind je bij Furnea!