Voor iedere bestuurder een perfecte occasion!

Niet de behoefte om rond te rijden in het nieuwste van het nieuwste waar, laten we eerlijk zijn, vaak een aardig prijskaartje aan hangt? Fijn, want vandaag ga ik jou helpen met alles waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw gloednieuwe occasion.

Voordelen

Allereerst ga ik het kort hebben over waarom het slimmer is om een occasion te kopen. Naast het verschil in prijskaartjes tussen nieuwe en tweedehands auto’s zijn er nog een hoop andere voordelen te bedenken. Zo is levertijd van dit soort auto’s vaak een stukje korter. Ook is de afschrijving van een occasion lager als die van een nieuwe wagen. Wel liggen de reparatie- en onderhoudskosten vaak een stuk hoger, maar die worden weer mooi afgewogen tegen de lage afschrijving. 

Waarop moet er gelet worden?

Bij de aanschaf van een tweedehandsauto is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Het is allereerst belangrijk om naar het onderhoudsboekje van de auto te kijken. Een auto die door de dealer onderhouden is, is meer gewild dan een auto die niet door de dealer is onderhouden. Daarnaast kun je natuurlijk al een hoop zien aan het interieur en exterieur van de auto. De kilometerstand is het volgende punt waarnaar gekeken moet worden. Een hoge kilometerstand maakt de auto niet per se een slecht, maar het is hierbij wel van belang om te weten in welke omstandigheden deze kilometers zijn afgelegd. Een auto die netjes gereden is en een hoge kilometerstand, kan meer waard zijn dan een occasion lage kilometerstand, gereden in de woestijn. 

Prijs/kwaliteit 

Na een grondige check en een fijne testrit is het voor jou als koper goed om te kijken naar jouw eigen wensen en het budget wat hierbij past. Neem bijvoorbeeld de nette Volvo V70 occasion, te verkrijgen uit de jaren 2001 tot 2016. Allemaal netjes, maar met net een ander prijskaartje en andere kwaliteiten. Ga je voor een nieuwer model uit 2016, of waag je de gok op een ouder maar goedkoper model. Iedere kwaliteit heeft immers zijn eigen prijs! Op iedere pot past een deksel hoor ik mijn opa nog zeggen toen ik voor het eerst opzoek ging naar mijn eerste autootje. Een beter gezegde in het geval van tweedehandsauto’s is: ‘voor iedere bestuurder is er de perfecte occasion’. Ik hoop je in ieder geval op weg geholpen te hebben bij de zoektocht naar jouw nieuwe occasion en alvast vele veilige kilometers gewenst!