Het verduurzamen van je huis met een sedumdak!

Steeds meer Nederlanders doen hard hun best om het huis te verduurzamen. Geen verkeerde zet met het oog op de klimaatveranderingen en een duurder wordende energierekening. Ooit gehoord van een sedumdak? In dit artikel vertellen we jou er meer over en leggen we uit hoe een groendak bijdraagt aan een beter milieu en een lagere energierekening.

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak wordt ook wel een groendak genoemd. Het aanleggen van een sedumdak helpt je met het verduurzamen van je woning. Sedummen zijn kleine plantjes dat eigenlijk een soort vetkruid is. Er zijn honderden soorten waarvan er maar een aantal voor het dak gebruikt worden. Het voordeel van deze kleine plantjes is dat ze veel water opnemen. Het water wordt opgenomen in de bladeren waardoor ze dus helpen met het afvoeren van het water. In de nacht wordt kooldioxide opgenomen en in appelzuren omgezet en overdag worden deze zuren met behulp van zonlicht afgebroken. Er zitten diverse voordelen aan het hebben van een groendak die we hieronder zullen toelichten.

 

  

De voordelen

Een van de voordelen hebben we al genoemd. Zo nemen de kleine plantjes veel water op, waardoor de waterafvoer op het dak verbeterd. Zeker bij sterke regenval kan dit voordelen bieden. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig. Deze plantjes kunnen prima zonder water en blijven onder alle weersomstandigheden in leven. Ook door insecten en ziektes worden deze plantjes niet gekwetst. Het grootste voordeel van sedumdaken is isolatie. De kleine plantjes zorgen ervoor dat er weinig koude of warme lucht van buiten naar binnen komt, wat de elektriciteitsrekening ten goede komt. Ook verlagen ze de druk op het rioolstelsel! In stedelijke gebieden verbetert het de leefkwaliteit door de kooldioxide af te breken. Genoeg voordelen dus!

 

  

Een sedumdak zelf installeren

Een sedumdak is eenvoudig te installeren. Hierdoor zijn deze kleine plantjes super goedkoop in aanschaf en kunnen ze je helpen veel geld te besparen. Aan de hand van video’s op YouTube kun je deze plantjes eenvoudig zelf installeren. Meestal worden ze geleverd in matten die je direct op het dak kunt uitrollen. Wil je graag weten wat sedumdaken kosten? Neem dan eens een kijkje op sedumdak aanschaffen. Via deze website kun je veel informatie inwinnen over sedumplanten, wat de voordelen zijn en hoe je deze zelf kunt installeren. Ook is het mogelijk om hier de sedumdaken aan te schaffen. Laat je de sedumplanten liever installeren? Dan kan dit ook voor je geregeld worden!