Leuke spellen voor in de tuin

De lente en zomer zijn de seizoenen die voor ons liggen. We hebben de herfst weer voor een poos achter ons gelaten en hebben de winter ook bijna overleefd. Tijd voor lekker weer, positieve vibes en buiten zitten. Zitten? Je kunt toch wel iets leukers bedenken? In de tuin zitten kan op den duur zeker gaan vervelen. Zeker als je met je familie een verjaardag viert en je gaat braaf in een kring zitten met z’n allen. Het is natuurlijk veel leuker om met z’n allen spelletjes te doen in de tuin. Bekijk de website van de Houtburcht.

Ballonnen kapot prikken

Nu zul je denken? Ballonnen kapot prikken? Dit spelletje komt aan op hand-oog coördinatie. Het is de bedoeling dat je een flink aantal ballonnen opblaast en op een bord plakt. Het is bedoeling dat je probeert zoveel mogelijk ballonnen kapot te schieten. Elke speler krijgt drie peilen en heeft dus drie pogingen. Het is wel belangrijk dat er genoeg ballonnen zijn opgeblazen. Het zou een beetje sneu zijn als er nog precies drie ballonnen over zijn voor de laatste speler. Dat maakt het nog moeilijker namelijk. Na afloop kun je dus kijken wie de beste hand-oog coördinatie heeft.

Hollandse spellen

Natuurlijk kun je ook genoeg Hollandse spellen in de tuin gaan doen. Zo is het mogelijk om te gaan zaklopen. Je gaat zonder schoenen in een zak staan. Al springend probeer je sneller dan je tegenstander bij de eindstreep te komen. Vaak levert dit komische taferelen op, lachen gegarandeerd. Ook kun je gaan koekhappen of bliklopen. Het leuke aan deze spellen is dat het gewoon heel grappig is voor de omstanders om naar te kijken. Je hebt sowieso een leuke middag.

Dieren zoeken

In je tuin leeft genoeg. Ga als een soort Freek Vonk door je tuin op zoek naar interessante beestjes. Misschien vind je wel een leuk beestje die je kunt voeren. Ga met een vergrootglas dus op zoek naar dieren. Vaak zijn de dieren op zichzelf al indrukwekkend. Een lieveheersbeestje is mooi om te zien. Als je misschien per ongeluk op een beestje bent gaan staan, kun je deze onderzoeken onder de microscoop. Kun je zien hoe het beestje er van binnen uit ziet!