Kleine boompjes kent vele voordelen

Bomen leveren de zuurstof die we inademen en verbruiken de koolstofdioxide (CO2) die we produceren. Mensen, fabrieken en bedrijven produceren stoten meer kooldioxide dan alle bomen kunnen verwijderen. Dit veroorzaakt het “Broeikaseffect”, de opwarming van de aarde. CO2 wordt zuurstof door boombladeren. Hoe meer bladeren  een boom heeft, hoe meer koolstofdioxide ze kunnen opnemen. Oude bomen met veel bladeren zijn daarom nog beter dan jongere bomen. Maar wat nou als je kleine boompjes in huis neemt. Verse zuurstof kent veel voordelen een daarvan is dat je schone zuurstof binnenkrijgt. Schone zuurstof zorgt voor een betere gezondheid en concentratie.

kleine boompjes

Wat zijn bomen?

Een boomstam bestaat uit een houten cilinder. Het is omgeven door een schaal die het frame beschermt. Hoe ouder de boom wordt, hoe dikker de stam. Afhankelijk van het klimaat vormt de boom jaarringen. Met deze ringen kun je inschatten hoe oud de boom is. Het sap stroomt van de boom door de stam, de boom neemt via de wortels voedingsstoffen en water uit de grond op om te groeien en te bloeien. Bij kleine boompjes is dit niet het geval. Je krijgt een eigen boom in huis die niet door je plafond doorgroeit. Zo krijg je toch een natuurlijke vibe in huis.

Veel fouten worden er gemaakt met kleine boompjes

Veel mensen geven te veel of te weinig water. Hetzelfde geldt voor eten. Zo heeft een cactus  weinig water nodig, terwijl een bosreus juist veel  nodig heeft. Geef kleine boompjes ook geen restanten van je koffie- of theekopje. Doe er ook geen wijn in. dit gaat dan ook vaak mis in kantoorpanden. Bij verschillende bomen is ook de ondergrond net zo belangrijk als water. Kies daarom altijd voor een kwalitatief goed ondergrond en een goede kwaliteit potgrond.