Hoe richt je je veranda stijlvol en praktisch in?

In de zomer is er natuurlijk niks lekkerder dan kunnen genieten van het mooie weer in je eigen tuin. Als je zoveel tijd buiten in je tuin doorbrengt, wil je wel dat deze er mooi uit ziet. Vaak is een veranda een goede plek om een lekker knus plekje te maken. Hoe maak je van deze veranda nou een knus plekje? De volgende tips kunnen je wellicht helpen.

Juiste verlichting

Als het ’s avonds donker is, is de tuin een grote donkere vlek waar je in kijkt. Ook als je ’s avonds nog buiten wil zitten, wil je wel nog kunnen zien met wie je er zit. Daarom is het aanbrengen van de juiste verlichting belangrijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lamp die je kan dimmen. Zo heb je altijd de gewenste hoeveelheid licht. Daarnaast kan je meerdere kaarsen neerzetten. Op de koudere avonden is het misschien lekker om een terrashaard aan te steken. Naast zorgen voor licht, zorgt een terrashaard ook voor warmte. 

Juiste vloer

In de meeste tuinen liggen tegels. Grote stenen tegels gaan snel koud aanvoelen als de zon er niet meer op schijnt. Het kan daardoor niet meer heel prettig zijn om buiten te zitten. Een goed alternatief is om een houten vlonder aan te leggen, gemaakt van bijvoorbeeld tuinhout. Op die manier voel je de kou die de tegels uitstralen niet zo. Is het aanleggen van een vlonder teveel gedoe of vind je het te duur? Dan is er ook altijd nog de optie om een tuintapijt neer te leggen. Naast dat het lekker warm en zacht aanvoelt bij je voeten, geeft het ook nog eens veel sfeer. 

Juiste zithoek

Om buiten te kunnen zitten, heb je een zithoek nodig. Wel is het handig om van te voren na te denken waarom je buiten wil zitten. Ga je buiten zitten om te ontspannen en gezellig te kletsen, of ga je vooral buiten zitten om met vrienden te dineren? Als je voornamelijk wil ontspannen, is een lounge set een goede keus. Wil je voornamelijk gaan dineren, dan kan je beter kiezen voor een tuinset met een hogere tafel en stoelen.