De vele voordelen van renovlies behang

Renovlies behang is op het moment een zeer populair behangsoort. Steeds vaker kiest men voor renovlies behang in plaats van voor glasvezelbehang. Wat zijn nu precies de voordelen van dit moderne behangsoort? Om te beginnen is renovlies ontzettend stevig. Het behang zal dus niet snel beschadigen. Daarnaast is renovlies ook gemakkelijk aan te brengen op de wand. Het behang is op een later moment bovendien al bijna net zo eenvoudig te verwijderen. Er zijn dus veel redenen om voor dit type behang te kiezen!

Wil jij de uitstraling van je woning verbeteren? Dan is het geen gek idee om je woning eens opnieuw te behangen. Hieronder lees je wat de voordelen van renovlies kunnen zijn. Zo kun je na het lezen van dit artikel beoordelen of renovlies voor jou de juiste keuze is.

Het verschil met stucwerk

Wil jij graag een woning met een strakke uitstraling? Dan raden we je aan om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Wie zijn wand wil opknappen en compleet glad wil, heeft over het algemeen twee mogelijkheden, namelijk stuccen of behangen. Renovlies behang is een stuk minder prijzig dan stucwerk. Toch kun je ook met dit type behang zeker zijn van een muur zonder naden en dus van een strakke uitstraling. Hoe groter het wandoppervlak, hoe groter het prijsverschil tussen stucwerk en renovlies wordt. Daarom kiezen veel mensen voor renovlies, in plaats van voor stucwerk. Daar komt ook nog eens bovenop dat het renovlies veel eenvoudiger weer te verwijderen zijn.

Renovlies behang of glasvezelbehang?

Renovlies behang lijkt glasvezelbehang meer en meer te gaan vervangen. Bijzonder is dan ook dat deze twee behangsoorten eigenlijk van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Wat dan precies het verschil is? Glasvezelbehang is van een patroon voorzien, terwijl renovlies behang helemaal glad en strak is. Dit behang is bovendien ontzettend stevig en is hierdoor ook ideaal voor een muur met bijvoorbeeld een scheur. Het behangsoort krijgt dan namelijk een verstevigende werking. Een scheur zal ook niet langer zichtbaar zijn als je voor dit type behang kiest.

Behang laten aanbrengen of zelf aanbrengen?

Wil je renovlies behang aanbrengen in jouw woning, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt een vakman inschakelen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Het is maar net wat je zelf wenst. Ga je zelf aan de slag, dan ben je goedkoper uit, maar als je een vakman inhuurt kun je zeker zijn van een strak resultaat. Daarom is het een goed idee om eens even voor jezelf na te gaan wat in jouw geval de beste keuze is.

Conclusie

Renovlies behang toont veel gelijkenissen met glasvezelbehang, maar kent daarnaast ook een aantal verschillen. Zo is renovlies zeer strak en heeft het geen patroon. Het behang heeft ook veel voordelen in vergelijking met stucwerk. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger aan te brengen en ook veel minder prijzig. Het is dus vrij logisch dat dit type behang op het moment zeer populair is. Waarschijnlijk zal dat ook de komende jaren zo blijven.

Heb je de keuze kunnen maken? Bestel dan snel via Floorplaza.nl!