Wat is een traagschuim matras?

Er zijn verschillende soorten matrassen. Zo heb je koudschuim matrassen en traagschuim matrassen. De een vindt de ene variant fijner en de ander weer de andere variant. Wat is een traagschuim matras? Traagschuim matrassen staan erom bekend dat ze een drukverlagende werking hebben. Deze matrassen zijn dus bedoeld voor mensen die graag een matras willen dat zich vormt naar het lichaam. Hierdoor ontstaat een betere uitlijning van de wervelkolom en worden drukpunten verlicht. Als je iemand bent die vaak spierpijn heeft na een nacht slapen, is een traagschuim matras wellicht geschikt voor jou.

Pijnverlichting voor zijslapers, chronische pijn en stellen

Traagschuim matrassen bewegen langzaam weer omhoog nadat je erop hebt gelegen. Het behoudt dus vrij lang zijn vorm, waardoor drukpunten van het lichaam worden verlicht. Traagschuim matrassen zijn voornamelijk bedoeld voor zijslapers of mensen met chronische pijn. Daarnaast kiezen veel stellen voor een traagschuim matras, omdat zulke matrassen geen geluid maken en niet meebewegen als één van de twee omdraait tijdens zijn slaap.

wat is een traagschuim matras

Nadelen

Traagschuim matrassen hebben echter ook een aantal nadelen. De eerste hiervan is dat het matras niet goed kan luchten of temperatuur kan verdelen. Een koudschuim matras kan dit echter wel. Als je het in de nacht vaak warm hebt en veel zweet, dan is een koudschuim matras eerder aan te raden.