Zo zorg je ervoor dat de buitenkant van je woning er top uitziet

Je huis is je visitekaartje. Als je mensen op bezoek krijgt, dan wil je wel dat je huis er netjes uitziet. Maar natuurlijk is het ook fijn als je van de supermarkt vandaan komt en de woning ziet er netjes uit. Je wilt natuurlijk in de eerste plaats dat de woning er goed uitziet voor jezelf. Je krijgt namelijk elke dag je woning onder ogen. Hoe zorg je ervoor dat je woning er aan de buitenkant goed uit blijft zien? Dat lees je in dit artikel!

De gevel

De gevel van je woning moet eens in de zoveel tijd goed schoongemaakt worden. Het kan zijn dat er aanslag op de gevel is gekomen. Het is daarom aan te raden om de gevel eens per jaar schoon te maken met een reinigingsmiddel. Heb je je muren laten stucen door een stukadoor? Zorg er dan voor dat je voorzichtig te werk gaat. Na verloop van tijd kunnen er algen, mos en zwarte aanslag op je muur komen. Het is belangrijk om de muur met heet water en onder gepaste druk te wassen met een reinigingsmiddel. 

Dakpannen

Na een zware storm kan het voorkomen dat je dak schade heeft opgelopen. Het is dan goed om de dakpannen te checken. Als er een dakpan beschadigt is, dan kan dat tot nare gevolgen leiden. Zo kan het zijn dat een dakpan naar beneden valt. Ook kan de dakpan loskomen vallen en daarbij andere dakpannen beschadigen. Het is dus belangrijk dat je eens per jaar je dakpannen goed checkt. Liggen de dakpannen er nog goed bij of zijn er een aantal aan preventieve vervanging toe?

De ramen

Het is aan te raden om de ramen in het voorjaar schoon te maken. In de winter wordt dit vaak niet gedaan door mensen. Het is wel aan te raden om de ramen schoon te maken in het voorjaar. Door de zonnestralen het licht valt de viezigheid heel erg op. Voor de ramen op de de eerste en 2e verdieping schakelen de meeste mensen een glazenwasser in.