Werken vanuit huis

Bent u van plan om vanuit huis te werken? Is uw baan zo flexibel dat u alles vanuit kan regelen? Dat is natuurlijk fantastisch, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten voordat u aan de slag gaat. Wij zullen u een aantal adviezen geven zodat het thuis werken ook voor u een succes kan worden, want veel mensen vallen door de mand wanneer zij uiteindelijk thuis kunnen/gaan werken.

logo (1)

Een goede werkplek

Bij thuis werken hoort ook een werkplek waar u uzelf op uw gemak voelt. Deze kunt u bijvoorbeeld creëren in de garage, in een kamer die over is of op zolder. Zo heeft u een ‘eigen’ plek om aan het werk te gaan. Wij raden u wel aan om gebruik te maken van bijvoorbeeld een ergonomische muis. Op deze manier zult u op de lange termijn geen last krijgen van armen, hand, nek of rug. Zorg ervoor dat u altijd een goede houding aanneemt wanneer u werkzaam bent achter een computer, want indien u dit niet voldoende doet zal u last van verschillende zaken kunnen krijgen.

Discipline is belangrijk

Wanneer u thuis gaat is discipline een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat u vol goede moed en zonder afleiding te werk kunt gaan. Heeft u geen discipline of bent u lastig tot werk aan te zetten? Dan raden wij u aan of het thuiswerken wel voor u is weggelegd. Heeft u geen beschikking over een kantoor? Dan kunt u er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar zogenaamde flexplekken. Dit zijn flexibele werkplekken en hier kunt u al voor een kleine vergoeding gebruik van maken.

Werktijden bepalen

Thuis werken is natuurlijk flexibel, want u kunt uw eigen tijden inplannen. U doet er echter goed aan om een vast schema te maken, zodat u enige houvast heeft. Heeft u nog andere activiteiten te doen? Plan dan de verschillende werkzaamheden hier omheen, zodat u niet in de knoop komt met deadlines en dergelijke.