Verschillende soorten jacuzzi’s in diverse kwaliteiten

In dit artikel gaan we het hebben over jacuzzi’s. Die zijn er in diverse soorten en kwaliteiten. We gaan eerst in op de vraag wat een jacuzzi 6 personen is.

Wat is een jacuzzi

Een jacuzzi is een bad gevuld met warm water, waarin onder druk lucht wordt geblazen. De luchtbellen geven een gevoel van massage. Er is een zitrand waarop je in het water kunt zitten. Vanwege de temperatuur van het water kan dat een lange tijd zijn. Het nemen van een bubbelbad kan een sociaal gebeuren zijn, waarbij bijvoorbeeld divers personen gezamenlijk in een jacuzzi voor 6 personen zitten.

Op- of inbouw

Een jacuzzi kan worden ingegraven, zodat het een permanente voorziening is. Je in en uit het water begeven is dan gemakkelijker dan bij een jacuzzi die zich volledig boven de grond bevindt. We doelen dan met name op tijdelijke jacuzzi’s, die doorgaans opblaasbaar zijn. Om een semipermanente opbouwjacuzzi kan je iets aanleggen om de in- en uitstap te vergemakkelijken. De vraag is hoe blijvend de jacuzzi moet zijn en wat je fraaier vindt.

jacuzzi 6 personen

Materialen

Voor een jacuzzi die wordt ingegraven ligt het voor de hand om beton te gebruiken. Pvc wordt echter ook toegepast. Alle materialen die in de grond gaan, zullen van goede kwaliteit moeten zijn. Het uitgraven om een reparatie te kunnen uitvoeren, is een vervelend karwei. Voor bovengrondse jacuzzi’s worden diverse materialen gebruikt, zoals hout, metaal, pvc en andere kunststoffen. Het is maar net hoeveel geld je wilt uitgeven. Hout kan voor een frame worden gebruikt, maar ook als afwerking, opdat een jacuzzi bijvoorbeeld beter past in een tuin waarin al hout voorkomt.

Afmetingen

Over de afmetingen van jacuzzi’s kunnen we kort zijn. Je hebt ze in vele afmetingen. Voor een opbouwjacuzzi dient rekening te worden met het gewicht van de watermassa. De constructie zal sterker moeten worden naarmate de hoeveelheid water toeneemt. Een jacuzzi voor 6 personen is dan tamelijk groot. Voor een ingegraven jacuzzi is dat minder een aandachtspunt.