Verschillende soorten hout uitgelicht

Hout. Het ziet er prachtig uit in je woonkamer en in de tuin. Wat is er nou zo mooi en uniek aan hout? Alleen de geur van hout al. Hoe lekker is dat? De natuur in huis. Een mooie houten vloer ziet er ongeëvenaard goed uit. Een houten vloer past heel goed in een landelijk huis met mooie meubels. Er zijn natuurlijk ontiegelijk veel soorten hout te verkrijgen. Het is een onmogelijke taak om alle soorten houten te bespreken, we beperken ons tot de meest populaire houtsoorten voor in de woonkamer. Meer weten over de verschillende houtsoorten? Bekijk dan de website van Hout- en Steenhandel Kortenhoef.

Douglas hout

Deze houtsoort komt van de douglasspar uit Duitsland. De bomen groeien langzaam, maar de kwaliteit van het hout is daardoor juist van topkwaliteit. Deze houtsoort wordt niet alleen gebruikt voor vloeren. Deze houtsoort wordt ook gebruikt voor schuttingen, overkappingen en andere tuinmeubelen. Het hout gaat ongeveer 15 jaar mee als je het niet behandeld. Als je douglas hout om de 5 jaar een beurt geeft dan kan het veel langer mee. Lees hier meer over Douglas hout.

Eiken hout

Deze vloeren blijven onverminderd populair. De vloeren hebben een hele natuurlijke en warme uitstraling. De eiken vloer is goede keuze. Als je voor deze vloer kiest dan weet je voor de lange termijn een topvloer hebt. Je kunt je hele leven genieten van deze vloer. Daarnaast heeft een eiken houten vloer ook nog eens invloed op de waarde van de woning. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een parket vloer aan te schaffen met een eiken toplaag. Wat houd massief parket precies in? Bij massief parket is de vloer gemaakt van één laag.

Kersenhout

Kersenhout komt van, je raadt het al: de wilde kers. De boom is breed en heeft veel zijtakken. De houtsoort wordt gebruikt om kabinetten, bureaus en grote kisten. Kersenhout is een houtsoort die je heel gemakkelijk kunt bewerken. Je kunt het hout moeilijk schaven en steken. Het hout is heel zacht, net zo zacht als notenhout.

Merbau hout

Deze houtsoort wordt geleverd door bomen die te vinden zijn in Zuidoost-Azië en op tropische eilanden. Deze houtsoort is heel sterk. Merbau wordt gebruikt om buitendeuren, kozijnen, sluizen en bruggen te maken.

Hout kopen?

Wil jij goedkoop tuinhout kopen? Bekijk dan de website van de houthandel in Almere.