Huren in Breda gaat sneller met deze tips

Ben je op zoek naar woonruimte in Breda? Je bent helaas niet de enige. Heel Nederland kampt met woningnood maar in grote steden als Breda is het nog erger. Huren in Breda is al lastig omdat er een tekort is aan woningen en de huren vaak torenhoog zijn. Maar kopen is misschien wel net zo moeilijk. Daarom verkeren we nu ook in een woningcrisis: allebei de kanten van de markt zitten vol en zijn duur. Toch zijn er een aantal tips waarmee je wellicht toch kunt huren in Breda voor jouw prijs.

kamerhuur

Reageer op de juiste momenten

Ken je dat: je wil een huurwoning hebben en je staat ingeschreven bij wel tien websites. Je ontvangt af en toe mails met woningaanbod maar bent eigenlijk altijd al te laat omdat er al bezichtigingen gepland zijn? Je vist steeds achter het net terwijl je voor je gevoel heel vaak op de website kijkt? Dan reageer en kijk je wellicht niet op het juiste moment. Probeer te achterhalen wanneer het nieuwe woningaanbod bij jouw makelaar of makelaars online komt en zet dat in je agenda. Veel makelaars zetten nieuw woningaanbod bijvoorbeeld pas online al ze alles aan het einde van de week hebben verzameld. Dan komt alles dus vrijdagmiddag online. Dat is jouw moment!

Klik voor Kamers

Stel je eisen bij

Hoe stom het ook klinkt, misschien moet je toch accepteren dat je niet al je voorkeuren kunt krijgen voor de prijs die je in gedachten hebt. Verhoog je budget, of overweeg of het niet mogelijk is voor jou en je partner om toch samen een aantal jaar door te komen in een tweekamerappartement of een studio.