Hoe kan jij jouw badkamer renoveren?

Voordat je begint met het renoveren van de badkamer, is het handig om op een rijtje te zetten wat je precies nodig zal hebben en hoe groot je de renovatie wil maken. Bedenk je bijvoorbeeld hoe je dagelijkse routines er uit zien en waarvoor je opslagruimte nodig hebt in de badkamer. De kosten van een badkamerrenovatie kunnen erg uiteen lopen en zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en wat je wil. In dit artikel helpen we je om een paar praktische zaken te analyseren voordat je met de renovatie begint. Daarbij lees je enkele adviezen voor het maken van nodige verbeteringen in de badkamer.

Voordat je begint met renoveren

Vraag jezelf hoeveel geld je wil uitgeven aan dit project. Visualiseer daarbij waar je precies verbetering wil zien en wat je nodig zal hebben. Houd daarbij rekening met het aantal mensen dat in huis woont en wat ieder zijn dagelijkse routines zijn. Dit zal je ook een idee moeten geven van de hoeveelheid benodigde opslagruimte.

wc inbouwreservoir

Kleine aanpassingen

De badkamer verbeteren hoeft niet duur te zijn. Upgraden met een thermostatische douchekraan bijvoorbeeld zal al een groot verschil maken: deze geeft je de ideale watertemperatuur en voorkomt verbranding. De oude douchekop vervangen door een moderne handdouchekop zal je daarbij een luxe badkamerervaring geven.

Douche of bad

Een douche met bad combinatie is ideaal en praktisch voor mensen met een kleine woning. Woon je echter wat ruimer en kies je voor een aparte douche? Kies dan voor een glazen deur om de douche af te sluiten, dit geeft een ruimer gevoel. Gezinnen met kinderen en een douche met bad combinatie kunnen het beste de ruimte afsluiten met douchegordijnen, zodat het makkelijker is om de kinderen te helpen bij het wassen.

Het toilet

Ga je het oude toilet vervangen? Overweeg dan een wc inbouwreservoir. Dit is vooral handig wanneer je het toilet in een hoek wil plaatsen. Hierbij wordt het wc inbouwreservoir ingebouwd in de muur en zweeft de toiletpot als het ware boven de vloer. Dit bespaart ruimte in de badkamer, geeft een moderne look en is makkelijker om schoon te houden. Kies bij het kopen van een nieuw toilet of wastafel voor porselein. Dit is een duurzaam materiaal dat jaren langer meegaat dan de meeste andere materialen.