Gezonder het nieuwe jaar in

Word dit nou eindelijk het jaar waar je echt een zit-sta bureau gaat aanschaffen en ervoor zorgen dat je hem daadwerkelijk ook gaat gebruiken? Het begin van een nieuw jaar is wanneer veel besluiten om iets aan hun leven ten goede te veranderen, om “het jaar goed te beginnen”. Sommige mensen houden van deze goede voornemens voor het nieuwe jaar, anderen niet. De meest populaire is altijd ‘meer gezond worden en blijven’. Terwijl sommigen dit lukken, lukt het veel voor een korte periode en stoppen daarna. Maar wat zijn kleinere dingen die je zou kunnen doen om de sprong minder groot te maken, maar toch jouw gezondheid te verbeteren?

Wat kan je doen om gezonder te blijven?

Zoals eerder gezegd, zijn er ook bepaalde dingen die je kan doen om de sprong van standaard gezond zijn naar heel veel bewegen en misschien diëten minder groot te maken. Er zijn echt genoeg kleine veranderingen die je kan maken hiervoor, bijvoorbeeld, zorg ervoor dat je meer beweegt. In plaats van de auto pakken om 5 minuten te rijden, ga even een kwartiertje lopen! Als je weet dat je dit niet volhoudt, kan je een nog kleinere stap nemen en bijvoorbeeld een zit sta bureau elektrisch aanschaffen. In plaats van zitten achter je bureau, probeer een keertje staand te werken. Dit is veel beter voor je gezondheid, en vooral ook je rug en schouders!

Niet alleen in januari…

Maar, met al dit gezegd te hebben blijft de belangrijkste punt wel dat je dit volhoudt. De eerste paar dagen van januari bijvoorbeeld minder alcohol drinken, stoppen met roken, meer bewegen, noem het maar op, en dan stoppen gaat niks doen. Het hele principe van een nieuwjaars voornemen is dat je het nieuwe jaar start en eindigt met een verandering die jij zelf kan kiezen. Dus ben je van plan het nieuwe jaar te beginnen met een nieuw voornemen dat je eigenlijk langer dan een week wilt volhouden? Probeer vooral je best en doe het dan!