Deze voordelen ervaar je met een dekbed schapenwol

Is jouw dekbed dringend aan vervanging toe? In dat geval spreekt het voor zich dat je eerst even kennis zal willen maken met de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dat doet is de kans erg groot dat je al snel uit zal komen bij een dekbed schapenwol. Gebruikmaken van een dergelijk dekbed staat er om bekend tal van verschillende voordelen met zich mee te brengen. Zo realiseert slapen onder een dergelijk dekbed niet alleen een luchtig, maar ook een behaaglijk evenals een niet te benauwd gevoel. Er kan dan ook gerust worden gesteld dat het gebruikmaken van een dekbed van schapenwol een niet onbelangrijke bijdrage levert aan een goede nachtrust. Ben jij benieuwd naar alle voordelen waar je met een dekbed schapenwol op kan rekenen? We stellen ze graag aan je voor!

1.) Je bent verzekerd van een echt optimale hygiëne

Schapenwol staat er om bekend een ongelofelijk hygiënisch product te zijn. Dit is het gevolg van het gebruik van het zogenaamde lanoline. Hierdoor beschikt de wol niet alleen over een zelfreinigende werking, maar is ze ook bacteriewerend en vuilafstotend. Dit alles zorgt er voor dat je door gebruik te maken van een dekbed schapenwol altijd bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke hygiëne. 

2.) Schapenwol is een erg duurzaam product

Bij het aankopen van een nieuw dekbed vinden mensen het tegenwoordig ook erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de duurzaamheid van het dekbed in kwestie. Ook op dit vlak zit je absoluut goed met een exemplaar welke is gemaakt van schapenwol. Deze wol wordt niet alleen op een diervriendelijke manier gewonnen, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze over een ongelofelijke levensduur beschikt. 

3.) Schapenwol beschikt over vochtregulerende eigenschappen

Wol staat bekend om diens vochtregulerende eigenschappen. Ze neemt dan ook niet alleen eenvoudig vocht op, daarnaast zorgt ze er eveneens voor dat vocht eenvoudig kan verdampen.

4.) Schapenwol heeft brandvertragende eigenschappen

Net omwille van het feit dat een schapenwol dekbed over vochtregulerende eigenschappen beschikt kan er ook worden gesteld dat ze brandvertragend kan werken. Het is echter niet alleen het hoge vochtgehalte dat op dit vlak een belangrijke bijdrage levert. Wat namelijk bovendien ook te denken van de hoge ontbrandingstemperatuur evenals de aanzienlijke hoeveelheid aan stikstof welke er in is verwerkt? Dit alles zorgt er voor dat er met recht en rede kan worden gesteld dat schapenwol in de praktijk een vrij veilig materiaal is. 

5.) Je kan altijd rekenen op een prima ventilatie 

Een dekbed van schapenwol garandeert een prima ventilatie. Deze zorgt er voor dat de kans op het ontstaan van schimmels aanzienlijk kan worden verkleind. Ondanks het feit dat dit uiteraard interessant is voor iedereen die gebruik maakt van een dergelijk dekbed geldt dat nog in het bijzonder voor mensen die ’s nachts intens zweten. Door gebruik te maken van een schapenwollen dekbed wordt er dan ook voor gezorgd dat het slaapcomfort wordt verbeterd en kunnen vervelende geurtjes tegen worden gegaan. Ook de uitstekende ventilerende eigenschappen van schapenwol zijn dus zeker een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen. 
Heb je nog niet concreet een keuze voor een bepaald type matras kunnen maken? Neem dan een kijkje bij de Texelse Slaapfabriek voor een compleet en uitgebreid aanbod.