De bougainvillea, een tropische plant uit verre oorden

Deze prachtige bloem werd ontdekt in Brazilië in 1768. De ontdekkingsreiziger, Louis Antoine, Comte de Bougainville had de eer om deze bloemen in Europa te introduceren. En meteen gaf hij ook zijn naam aan deze prachtige soort. Het zijn fragiele bloemetjes en worden daardoor ook papierbloempjes genoemd. De felgekleurde blaadjes van de bougainvillea zijn eigenlijk de schutbladen van de plant. Het eigenlijke bloempje is het witte hartje dat middenin de gekleurde schutbladen staan. Wij mogen Mr. Louis Antoine dankbaar zijn. Het zijn bloemen met een pure zuiderse uitstraling waar wij in onze landen ook mogen van genieten.

De bougainvillea bij jou thuis

Als je beslist om een bougainvillea aan te kopen, lees dan goed hoe je hem moet verzorgen. Dit vindt je bij de beschrijving van de plant. Hij is niet winterhard en moet dus op een plek binnen in huis kunnen overwinteren. De hoeveelheid zonlicht, water en meststoffen is belangrijk om de plant te laten bloeien. Ook moet je af en toe snoeien. Maar eens je dit onder de knie hebt, wordt je rijkelijk beloond. Er bestaan diverse kleuren in de bougainvillea: paars, oranje en fel rood bijvoorbeeld. Ga je voor één plant in één kleur of meng je de verschillende kleuren onder elkaar? Aan jou de keuze.

Nog heel wat andere exotische planten te verkrijgen

Je zou er versteld van staan hoeveel exotische planten en bloemen er, naast je bougainvillea, nog te verkrijgen zijn. Zowel fruitbomen en -planten zoals citrusplanten, vijgen, olijven en druiven als bloemen en groene planten vind je bij een erkende zaak van tropische planten. Bloemen zoals oleander of paradijsvogelbloemen en groene planten zoals agaves, palmen en yuccas maken van je tropische hoekje thuis een prachtig geheel. Je kunt de planten zelf gaan afhalen in het tropische tuincentrum, maar nog makkelijker is het om ze thuis te laten leveren. Stel je pakket samen en creëer je exotische tuin. Enkele dagen na je bestelling staan je tropische planten al bij jou thuis.