De beste materialen voor je tuinmeubelen

Ben je aan nieuwe tuinmeubelen toe en wil je dat ze maximaal aangepast zijn aan zowel je woning als je tuin? Bij Tuinland heb je een grote keuze tuinmeubelen in meerdere stijlen en materialen. Die variëren van onverwoestbaar wicker, tot roestvrij staal (RVS), aluminium en kunststof PVC tot het romantische riet en rotan. Of stijlvol, klassiek en trendy en toch praktisch. De juiste tuinmeubelen kopen is moeilijker dan je denkt.

Hoeveel plaats is er beschikbaar voor je tuinmeubelen

Bepaal eerst je beschikbare ruimte voor je tuinmeubelen. Hou daarbij rekening met je beschikbare ruimte om ze in de winter te kunnen opbergen. Is je tuin of balkon beperkt? Kies dan voor multifunctionele stoelen, anders kies je voor een tuinset met ligstoelen of ligbedden.

Stijlvolle tuinmeubelen uit metaal, gesinterd staal of aluminium

Tuinmeubelen uit gelakt metaal, gesinterd staal en aluminium namen de plaats in van hout. Deze 'nieuwe' materialen kunnen makkelijk het ganse jaar buiten blijven staan zonder daar hinder van te ondervinden. Gesinterd staal met een harde beschermlaag en aluminium vragen nauwelijks onderhoud. Werd hun lak- of beschermlaag toch  beschadigd? Schuur de beschadiging dan lichtjes op en breng een nieuwe aan in dezelfde kleur aan. Zo voorkom je roestvorming.

Tuinmeubelen uit kunststof 

Kunststof tuinmeubelen zijn erg populair. Kunststof zoals PVC is weerbestendig en weerstaan zelfs aan de schadelijke invloeden van de uv-stralen van de zon. Na enige tijd kunnen kunststof tuinmeubelen een lichte aanslag vertonen. Die verwijder je makkelijk met een aangepast schoonmaakmiddel, maar nooit met een agressief product. Verleng je levensduur te door ze in de winter binnen zetten of beschermhoezen te gebruiken.

Tuinmeubelen uit wicker

Wicker of kunststof vlechtwerk voor tuinmeubelen is erg populair. Dit materiaal combineert het uitzicht van riet met de vele voordelen van kunststof. Het is erg duurzaam zonder veel onderhoud. Ze kunnen zelfs het ganse jaar buiten staan. Ben je fan van wicker tuinmeubelen? Ga dan voor de hoogste kleurechtheid zodat je tuinmeubelen zo weinig mogelijk verkleuren in de zon.

Rotan en bamboe

Deze natuurlijke materialen zorgen voor een landelijke uitstraling en zijn bijna altijd voorzien van een beschermende laklaag. Dat maakt hun onderhoud nog makkelijker. Nu en dan reinigen met een vochtige spons of zachte microvezeldoek houden je bamboe of rotan tuinmeubelen langer mooi. Eventuele sporen van slijtage pak je best aan met speciale bootlak of bamboelak.

Handige opbergbox

Beschik je over weinig ruimte om je tuinmeubelen binnen te plaatsen? Dan is een tuin opbergbox erg handig.