3 manieren om productiever je dag door te komen

Productief bezig zijn zorgt voor minder stress en meer ontspanning. Wist je bijvoorbeeld dat planten en bomen ervoor zorgen dat je een stuk productiever bent? Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer kan doen en wellicht wat meer tijd overhoudt. In deze blog vertellen we je hoe jij een stuk productiever je dag doorkomt!

Verzamel meer planten om je heen

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je wat productiever de dag door wilt komen. Planten en bomen hebben allerlei invloeden op je lichaam en je denk/werkvermogen die ervoor zorgen dat je een stuk productiever bent. Planten kantoor zorgen er dus ook voor dat je op werk productiever wordt. Maar ook planten slaapkamer zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld thuis productiever bent wanneer je bijvoorbeeld vanaf je bureau op je slaapkamer werkt.

Maak een to-do lijstje

Een to-do lijstje is een lijstje waarop je alles opschrijft wat je die dag wilt doen. De beste manier is om dit gewoon op papier te schrijven. Hierdoor is het altijd zichtbaar. Je kan ook een lijstje op je telefoon maken of een app installeren, maar dit kan ook weer zorgen voor afleiding. Met een to-do lijstje streep je direct de dingen af die je gedaan hebt. Het afronden en afstrepen van een taak zorgt voor een klein beetje dopamine. Dopamine staat bekend als de ‘happiness molecule‘ en geeft ons een goed gevoel als we iets we iets af hebben gerond. Elke keer als we iets af hebben gerond hebben we weer wat energie om het volgende te doen. Hierdoor ben je de hele dag door een stuk productiever.

Wissel verschillende taken af met de buitenlucht

Een rondje lopen, even wat wegbrengen of een work-out zorgen ervoor dat je even totaal iets anders doet dan de waan van de dag. Loop lekker een rondje door het bos, neem even een frisse duik in de zomer of ga een rondje hardlopen. Deze elementen zorgen niet alleen voor afwisseling in je werk maar zorgen er ook voor dat je productiever wordt. Door een pauze in te lassen en wat anders te gaan doen krijg je vaak weer meer energie om andere dingen op te pakken. Wij raden het ook aan om niet te lang te blijven zitten met bepaalde werkzaamheden. Ben je creativiteit even kwijt? Ga dan juist wat anders doen (het liefst in de buitenlucht) zodat je daarna het weer kan oppakken. Vaak helpt het enorm, wellicht doe je wat inspiratie op of ga je op een heel andere manier denken.