Zwarte regendouche: de nieuwste trend in de badkamer

Net zoals zwart anno 2022 helemaal in is, is ook de zwarte regendouche erg populair. Een regendouche zwart is niet zomaar een douche. Een regendouche heeft een grote kop waardoor deze het effect van een regenbui creëert. Je lichaam wordt dan volledig geraakt door de waterstralen, wat als een erg ontspannen gevoel ervaren wordt. Omdat de zwarte regendouche tegenwoordig zo populair is, zijn er ook veel verschillende soorten en modellen. De keuze voor een geschikte regendouche zwart wordt daardoor misschien niet makkelijker. Dit zijn daarom de soorten zwarte regendouches op een rijtje!

Verschillende soorten zwarte regendouches

Vaak zijn er drie soorten regendouches waar je uit kunt kiezen. Het eerste type is de showerpipe regendouche. Dit is een complete doucheset die vaak uit een showerpipe met vaste douchekop bestaat. Ook bevat deze doucheset een aparte handdouche met doucheslang. Verder is er ook de inbouw douche regendouche. Hierbij is de hoofddouche ingebouwd, net als de handdouche en de thermostaat. De hoofddouche is ingebouwd in het plafond of komt uit de douchewand door middel van een wand-arm. Tot slot kun je ook kiezen voor een combinatie regendouche. Hierbij zijn de hoofddouche en de thermostaat ingebouwd. Deze worden gecombineerd met een opbouw handdouche.

Waar moet ik nog meer op letten?

Verder zijn er nog een aantal aspecten waar je op kunt letten. Ten eerste zijn de regendouches in verschillende doorsneden te verkrijgen. De doorsnede van de zwarte regendouche bepaalt hoe sterk het watervaleffect is. De doorsneden variëren tussen de 20 en 70 cm. Wanneer de ruimte kleiner is, is het aan te raden om naar formaten rond de 30 cm te kijken. Bij een grotere ruimte kan ook voor een doorsnede richting de 40 cm gekozen worden. Tot slot is het belangrijk om de regendouche op de juiste hoogte te hangen. Voor het optimale effect is het aan te raden de douche zo hoog mogelijk op te hangen. Zorg er daarom voor dat er ongeveer 30 cm tussen de douchekop en het hoofd zit.