Wat kan een loodgieter allemaal voor je betekenen

Op een meest ongeschikt moment kan je geconfronteerd raken met een verstopte leiding of een toilet waarvan het water niet weg spoelt. Hoe verder? Een loodgieter is degene die de magische handen en kennis heeft om deze problemen te verhelpen. Maar wat kan een loodgieter nog meer? Tegenwoordig zijn er tal van deskundige loodgieters die jou graag helpen het probleem binnen de kortste tijd op te lossen.

 

Al sinds de twintigste eeuw bestonden er loodgieters, ondanks de mens toen geen gas en waterleidingen kenden. Toen kenden de huishoudens loden platen die voor het dak werden gebruikt. In oudere gebouwen komen deze loden die als dakbedekking werden gebruikt, nog voor. Op het moment de waterleiding en riolering zijn intrede deed werden deze werkzaamheden toegevoegd aan de werkzaamheden van de loodgieter.

 

Specialiteiten van een loodgieter

Een loodgieter is een klusjes man die van alles in en rondom jouw huishouding kan doen. Het kan natuurlijk ook een vrouw zijn. Heden ten dagen zijn de werkzaamheden van een loodgieter verbreedt. Uiteraard kan niet elke loodgieter van alles.

 

De werkzaamheden van een loodgieter zijn;

  • het verhelpen van lekkages,
  • aanleggen en installeren van sanitair,
  • onderhouden en aanleggen van gas en waterleidingen,
  • installeren, onderhouden en repareren van de CV-ketel
  • aanleggen van rioleringen, opheffen van verstoppingen en opnieuw aanleggen van rioleringen.

 

Een loodgieter kan zelfs jouw badkamer om toveren tot een badcel waarin alles voorkomt en waar je jaren lang van kan genieten. Ze zorgen ervoor dat alles netjes wordt aangelegd en geïnstalleerd. De loodgieter richt zich niet alleen op lekkages van je waterleidingbuis maar ook de lekkages aan het dak van jouw huis. Heel vaak zijn er ook lekkages die je zelf niet kan zien. De loodgieter heeft die deskundigheid in zich om ook de niet zichtbare lekkages in de muren en of vloeren te verhelpen. Verder zorgt de loodgieter ook voor de beste verwarming, met de CV-ketel, wanneer het winter is. Staat u erop dat al deze zaken periodiek onderhouden worden, om te voorkomen dat je op een ongewenst moment voor verrassingen komt te staan.

Een gaslekkages is niet alleen schadelijk voor de ademhaling, maar kan in de extreme gevallen een brand veroorzaken. En het laatste dat je wilt, is jouw woning kwijt raken. Dit is daarom de meest gevaarlijke lekkage. Gasleidingen moeten netjes en veilig aangelegd worden. Het is daarom van eminent belang of zelfs een verplichting dat deze leidingen door een erkende loodgieter of loodgieters bedrijf wordt aangelegd of gerepareerd.

Een ieder kan wel eens zelf een lekkages of verstopping opheffing, maar niet altijd op een professionele manier als de loodgieter. Ondanks je zo handig bent in allerlei klusjes laat het liever over aan een vak loodgieter. Het best is je te laten assisteren door een erkende loodgieter of een loodgieters bedrijf.