Waarom (g)een tapijt?

Vanmorgen zat ik aan de keukentafel en ik merkte dat mijn vloerverwarming niet aansloeg. Toen ik hierover zat na te denken besefte ik, een mooi kleed van flycarpets.nl is de oplossing. Voor mijn huis zou een mooi vintage kleed niet misstaan, toen bedacht ik me dat dit waarschijnlijk ook nog zou kunnen schelen in mijn torenhoge stookkosten.

Een tapijt neerleggen op uw vloer heeft naast het comfort ook nog andere goede eigenschappen, het brengt echter ook een paar nadelen met zich mee, in dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van tapijt.

Voordelen:

Comfort:  Tapijt biedt een zachte ondergrond en is hierom een stuk comfortabeler om op te lopen zonder schoenen dan een harde ondergrond.

Geluid:  Een functie die veel mensen vergeten bij tapijt is geluidsdemping, waar harde vloerbedekking het geluid maar 1tot 6 decibel dempt ,kan tapijt loopgeluiden met 25 tot 34 decibel reduceren. Tevens is het goed voor de akoestiek van de ruimte.

Warmte:  Een tapijt zorgt ook voor een goede isolatie, ten opzichte van een harde vloer kan de verwarming 1 tot 2 graden kouder om dezelfde temperatuur te houden, hiermee bespaar je op je energierekening.

Prijs:  Over het algemeen zijn tapijten goedkoper om aan te leggen dan de harde vloerbedekking.

Nadelen:

Onderhoud:  Een tapijt is een stuk moeilijker te reinigen vooral vlekken zijn lastig in tapijt en stomen kan een prijzig proces zijn.

Duurzaamheid: Tapijten slijten sneller dan harde vloeren, hierdoor zijn ze minder duurzaam en zullen ze eerder vervangen moeten worden.

Allergie:  Mensen met allergieën als huisstofmijt kunnen last krijgen met tapijt omdat tapijt meer stof en kleine deeltjes vasthoudt.

Samenvatting:

Dus alle belangrijke afwegingen over een tapijt vind je nogmaals in dit rijtje

Voordelen:

-Comfort

-Geluid

-Warmte

-Prijs

Nadelen:

-Onderhoud

-Duurzaamheid

-Allergieën