Waarom een haard of kachel niet ontbreken mag in jouw huis

Tegenwoordig zijn huizen uitstekend geïsoleerd in Nederland. Veel mensen hebben geen warmtebron meer in huis. Ze zetten de centrale verwarming wat hoger als ze het koud hebben. Toch zouden veel mensen een warmtebron moeten aanschaffen voor in huis of in het tuinhuisje. Waarom kan een warmtebron niet ontbreken in jouw huis? Lees in dit artikel meer over de verschillende soorten haarden en kachels en gezelligheid.

Verschillende soorten haarden of kachels

Er zijn veel verschillende soorten haarden en kachels op de markt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of deze soort bestaat. Zo heb je op het gebied van kachels de volgende soorten: houtkachel, pelletkachel, gaskachel, speksteenkachel, leemkachel, inbouwkachel en een petroleumkachel. Ook zijn er verschillende soorten haarden op de markt: sfeerhaarden, elektrische sfeerhaard, gelhaard of een sfeerhaard met bio-ethanol. Elke soort haard of kachel heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

Waarom een gaskachel?

Gaskachels zijn te koop in diverse designs en zijn niet brandgevaarlijk als je af en toe de hulp inschakelt van een schoorsteenveger.

Waarom een houthaard?

Als je voor een houthaard kiest dan kies je voor authenticiteit. De geur, het echte vuur en de vlammen zorgen het echte haardgevoel.

Gezelligheid en rust in huis

Een kachel of een haard zorgt voor ontzettend veel gezelligheid in huis. Als je na een lange dag werken thuis komt, is niets fijner dan vanuit je relaxfauteuil bij de haard kijken naar de opspringende vonken. Het geeft een bepaalde rust als je een haard of kachel in je woonkamer hebt staan. Bij Oudenrijn Meubel, een meubelwinkel in Utrecht, ben je aan het juiste adres voor sfeermeubels bij de haard.

Warmte tijdens koude winteravonden

Een kachel of haard zorgt voor ontzettend veel warmte. Je hoeft de centrale verwarming niet zo hoog te zetten overdag en je kunt ’s avonds de kachel of haard aanzetten. Hierdoor kun je besparen op stookkosten.