Voordelen van een PVC vloer

Er is tegenwoordig zoveel keus qua vloeren, dat het erg moeilijk is om een keuze te maken. PVC vloeren zijn gemaakt van verschillende lagen kunststof, maar ze zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een echt houten vloer. Je kunt kiezen voor een PVC vloer en een PVC visgraat vloer. Hieronder een aantal voordelen van een PVC vloer.

Duurzaam

Een PVC vloer heeft een goede slijtlaag en is sterker dan bijvoorbeeld laminaat. Hierdoor beschadigt de vloer niet snel, wat maakt dat het erg lang mee kan gaan. Ook is PVC makkelijk te onderhouden, omdat het een glad oppervlak heeft. De vloer kan gewoon gedweild worden met allesreiniger. Daarnaast is de vloer waterdicht, dus als er drinken wordt gemorst er komt water op vloer dan geeft dit geen problemen. 

Geluiddempend

De vloer is zeer geschikt voor gehorige woningen, want de vloer is geluiddempend. Het is dus een ideale vloer, zeker als je kleine kinderen hebt rondrennen. Jij blij, je buren blij. 

Vloerverwarming

PVC is warmte doorlatend en zeer geschikt voor vloerverwarming. Nooit meer koude voeten dus. Het is wel belangrijk om goede lijm te gebruiken, sommige soorten lossen op door de warmte. 

Makkelijk te vervangen

Een PVC vloer is makkelijk te vervangen als je na een tijd iets anders wilt. Het is ook mogelijk om losse stroken te vervangen, bijvoorbeeld als er ergens een beschadiging zit. Zo hoef je niet direct de hele vloer te vervangen. 

PVC is populair

Omdat PVC zo populair is, worden er veel verschillende vloeren geproduceerd. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een PVC visgraat vloer te leggen. Dit kun je bijna niet onderscheiden van een echt houten visgraat vloer, maar wel een stuk goedkoper. 

Nu weet je wat meer over de eigenschappen van een PVC vloer. Mocht je nog twijfels hebben, kun je altijd naar een vloerenspecialist gaan. Zoals bijvoorbeeld VloerXL. Zij lichten graag de voor- en nadelen verder toe.