Vensterbank vervangen? Volg dit handige stappenplan

Heb jij een vensterbank die je niet meer mooi vindt of simpelweg aan vervanging toe is, dan zien we dat veel mensen dit een enorme klus vinden om zelf te doen. Toch is dit absoluut niet het geval. Het vervangen van je vensterbanken is namelijk een stuk eenvoudiger dan je aanvankelijk had gedacht. Om je een idee te geven hoe je dit gemakkelijk zelf kunt doen, hebben we hieronder een aantal stappen voor je, zodat je er direct zelf mee aan de slag kunt.

Verwijderen van de oude vensterbank

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je de oude vensterbank verwijderd. Anders kun je natuurlijk niet aan de slag met de nieuwe. Deze kun je vaak eenvoudig verwijderen met een schroevendraaier. Zorg er wel voor dat je uiteraard ook de lijmresten verwijderd voordat je aan de slag gaat met de rest.

Meet de nieuwe vensterbank op

Tegenwoordig is vensterbanken bestellen natuurlijk heel erg makkelijk. Vooral wanneer je exact weet wat je zoekt, is het eenvoudig om ze online te kunnen bestellen. Toch is het wel van belang dat je er eerst voor zorgt dat je exact opmeet hoe groot je nieuwste vensterbank moet zijn.

Je vensterbank op maat maken

Nadat je een vensterbank hebt besteld, is het zaak deze op maat te maken. Vaak bestel je namelijk een stuk langer, zodat je zeker weet dat je zelf de juiste maat kunt zagen. Dit doe je met een afkortzaag. Heb je deze niet, dan kun je bij Vensterbank-shop.nl ook gewoon wel de correcte maat bestellen. Zo hoef je de vensterbank alleen nog maar vast te maken en je bent klaar.

De nieuwe vensterbank plaatsen

Heb jij de vensterbank op maat gemaakt, dan is het tijd om deze te bevestigen. Dit kun je doen op een aantal verschillende manieren. De meest gebruikte manier is met lijm. Zo weet je namelijk zeker dat je vensterbank goed vast zit en hoef je niet bang te zijn dat deze zomaar los komt. Ook kun je gebruik maken van steunen, wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de nieuwste vensterbank over de oude heen te zetten.