Tips om van de zolder een slaapkamer te maken

Wanneer je weer een uitbreiding van je gezin verwacht, dan kan het nodig zijn om een extra slaapkamer te creëren op de zolder. Dat hoeft geen moeilijke klus te zijn. De zolder kan met behulp van een aantal handige tips namelijk op een eenvoudige manier worden getransformeerd tot de ideale slaapkamer voor je oudste zoon of dochter. Lees in dit artikel hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. 

Plaats een dakkapel op zolder

Wist je dat je je zolder veel ruimer kunt maken en nóg ruimer kunt laten lijken? Dat kun je voor elkaar krijgen met een dakkapel op zolder. Met een dakkapel krijg je niet alleen meer ruimte op de zolder, maar je zorgt ook voor de optische illusie dat de ruimte veel groter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Dit komt door de hoeveelheid daglicht die je hierdoor in deze ruimte krijgt. Zoek op het internet naar ‘dakkapel zolder’ of kijk op de website van Dakkapellen Modulair naar de mogelijkheden voor jouw woning. 

Schuifwanden voor meer ruimte

Nadat je meer ruimte en daglicht hebt gecreëerd op zolder door middel van het dakkapel is het tijd om na te denken om de zolder op de juiste manier in te delen. De schuine wanden op zolder zijn daarbij een moeilijk obstakel, maar er is een handige manier om de ruimte onder de schuine wanden te benutten. Dat kan met schuifwanden. Op die manier zorg je dat alle ruimte goed benut wordt, en heb je meteen een opslagplaats voor allerlei spullen.