Teak meubilair: stijlvol en duurzaam

Teak is een tropisch hardhout dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Oost Azië, maar inmiddels ook in andere tropische gebieden in de wereld gekweekt wordt. Teak is al tientallen jaren mateloos populair om onder meer meubilair mee te maken. Met reden, want teakhout is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens ontzettend duurzaam.

 

De voordelen van teakhout

Van alle houtsoorten waaruit met meubilair kan produceren is teakhout misschien wel de beste. Dat heeft verschillende redenen. Teakhout is op de eerste plaats erg mooi. Hoewel er tegenwoordig veel verschillen bestaan tussen diverse soorten teak, is het hout over het algemeen erg mooi gekleurd. De patronen geven een zeer authentiek gevoel en zijn perfect voor een sfeervolle woonkamer.

 

Een ander voordeel is de bijzondere duurzaamheid van teak. Teak slijt nauwelijks, is erg hard en bovendien waterdicht. Zo heeft vochtigheid slechts een beperkte invloed op teak, waardoor het erg lang meegaat.

 

Zowel binnen als buiten teak meubilair

Teak meubelen zijn voor zowel binnen als buiten geschikt dankzij de hardheid en duurzaamheid van het hout. Veel tuinbanken zijn gemaakt van teak, terwijl het hout ook stijlvol genoeg is voor meubilair in een knusse woonkamer.

 

Bij de aankoop van teak meubilair is het wel belangrijk om goed te letten op de afkomst en kwaliteit van het hout. In enkele gevallen wordt hout ten onrechte teak genoemd. Ook kan de kleur sterk verschillen per type teak. Wilt u diverse meubelen van teak, ga er dan niet automatisch vanuit dat alles dat teak is ook goed bij elkaar past op basis van kleur en structuur.

 

Wordt hier rekening mee gehouden, dan staat teak garant voor een prachtige inrichting.