Soorten vloeren voor in huis

Wanneer je je nieuwe huisje ingaat, is het voor iedereen anders of er nog een hoop moet gebeuren ja of nee. Wanneer er nog van alles moet gebeuren, kan dit soms nogal stressvol zijn. Denk aan de keuze voor een nieuwe vloer die erin moet. Je wilt uiteraard een strakke vloer, die onderhoudsvriendelijk is maar ook een goede kwaliteit heeft. Maar hoe kies je deze vloer? En welke soorten vloeren voor in huis heb je überhaupt? De keuze is reuze. Om de keuze wat makkelijker te maken, gaan we het eens hebben over de verschillen tussen soorten vloeren.

PVC

Een PVC-vloer staat bekend om hygiëne en hoe gemakkelijk te vloer te onderhouden en schoon te maken is. De vloer kan dan ook goed tegen een emmer met water die is omgestoten, of een glas drinken. Ideaal voor gezinnen die kleine kinderen hebben rondlopen in huis. Daarbij valt de vloer goed te combineren met vloerverwarming. Dit omdat PVC warmte goed geleid. Met PVC is er dus geen vaste verwarming nodig, wat ook een groot voordeel is. Een ander voordeel aan PVC is dat de vloer geluiddempend is.

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloer die bekend staat om de prijs. Dit omdat laminaat een stuk voordeliger is dan een houten vloer. Ook een vloer van laminaat is makkelijk in onderhoud, kras-en vlekbestendig en te combineren met vloerverwarming. Vooral kliklaminaat is erg eenvoudig te leggen en daarbij ook: verhuisbaar. 


Parket

Dan hebben we nog een parketvloer. Het grote voordeel van parket is de warme uitstraling dat het heeft. Een parketvloer zorgt dus voor een bepaalde sfeer in je huis. Daarbij heb je keuze uit verschillende houtsoorten. Parketvloeren staan bekend o hun lange levensduur, dus dat is het prijskaartje wat eraan hangt zeker waard. Je kunt er met je blote voeten overheen lopen, omdat de vloer aan aangenaam gevoel heeft. Ook als je een beschadiging in de vloer ziet, kan je deze weer makkelijk oppoetsen of bijschuren zodat je vloer weer zo goed als nieuw lijkt.

Visgraat vloer

Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat er een patroon in de vloer die vergelijkbaar is met een visgraat. Een visgraat vloer heeft een luxe uitstraling. Het voordeel aan een visgraat vloer is dat je het met heel veel verschillende soorten type vloer kan aanleggen. Een houten visgraat vloer is misschien wel de bekendste variant, maar zeker niet de enige variant. Een visgraat vloer kan ook aangelegd worden met de vloeren die we hiervoor al hebben besproken: PVC, laminaat en parket.