Soorten schilderwerk

Schilderwerk aan uw huis is nooit fijn. Het kost tijd en geld en als het toch niet is wat u wenste, moet het weer overnieuw. Gelukkig is het niet nodig om in een keer uw gehele huis te schilderen. Vaak wordt schilderwerk in twee groepen opgesplitst: binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. In dit artikel leest u over deze twee vormen van schilderwerk en wat uitleg erover.

Binnenschilderwerklogo (3)

Onder binnenschilderwerk ziet men verschillende delen van het huis. Hieronder vallen onder andere muren, plafond, kozijnen, trappen en deuren. Gemiddeld gezien is schilderwerk in huis eens in de 7 jaar nodig, omdat er dan vlekken, barsten en vuil in het schilderwerk zitten. Maar gevoelige delen, zoals trappen, hebben vaker onderhoud nodig omdat deze vaker gebruikt worden. Denkt u maar eens in hoe vaak u nou eigenlijk over uw trap loopt op een dag. Naast onderhoud is de uitstraling ook erg belangrijk. U wil natuurlijk niet dat uw huis er onverzorgd uitziet omdat u achterstallig onderhoud heeft. Ook staat dergelijk schilderwerk niet netjes bij uw interieur en meublement. Daarom kiest men er vaak voor om het binnenschilderwerk regelmatig te ‘repareren’. Verder is het mogelijk dat er vochtplekken zijn ontstaan door natte muren of extreme regenval. Ook dan is het erg praktisch om uw schilderwerk na te laten kijken door een professioneel bedrijf. Indien u meer informatie wenst over de prijs van een dergelijk bedrijf, is het mogelijk om een offerte aan te vragen op Komparus.nl.

Buitenschilderwerkbuitenschilderwerk

Als men spreekt over buitenschilderwerk, bedoelen zij meestal de volgende delen van uw huis: kozijnen, deuren, de schuur, schuttingen en dakgoten. Doordat deze delen zich buiten of aan de buitenkant van uw huis bevinden en ons Nederland nogal een regenachtig land is, zijn deze aspecten vaker toe aan nieuwe opknapbeurt dan binnenschilderwerk. Meestal is dit eens in de 5 jaar. Buitenschilderwerk laat niet alleen een mooi en elegant plaatje achter op de omwonenden, het biedt ook een beschermde laag tegen regen en andere neerslag. Daarnaast voorkomt het ook slijtage op langere termijn. Natuurlijk is daardoor de prijs van buitenschilderwerk wel duurder dan binnen, naast het feit dat een schilder speciale verf gebruikt voor buiten.