Schaduw creëren in eigen tuin

Heb je wel eens gehoord van een plataan? Deze boom heeft grote bladeren, waardoor de boom veel schaduw biedt. Hierdoor kun je een dakplataan laten maken.
Naast de schaduw die de boom biedt, trekt de boom ook geen insecten of ongedierte aan. Hierdoor kun je lekker in de schaduw zitten zonder beestjes om je heen te hebben.
De boom kan in elke tuin en op elke grondsoort worden toegepast.
Je hoeft dus geen parasol aan te schaffen met deze fantastische ongediertevrije boom!

Groene bladeren en witte stofjes

Rond de periode van juni en juli zou je het dakplataan moeten onderhouden. Dan kun je de scheuten van het dakplataan die recht omhoog groeien, weg kunnen snoeien.
Zodra de bladeren vochtig zijn, zou je dit het beste kunnen doen. Wat zou er nu kunnen gebeuren als je dit bij droog weer doet?
Dan komt er een wit stofje vrij op de bladeren van het dakplataan. Dit stofje kan ervoor zorgen dat je een zere keel kan krijgen of dat je gaat niezen. Dit wil je uiteraard wel voorkomen!
Zodra je de dakplataan te ver snoeit als het dakplataan nog in de groei is, kan het dakplataan verdrinken in zijn eigen sap. Dit komt doordat het dakplataan zijn sap niet kwijt kan in de bladeren en takken, omdat deze zijn afgesnoeid.

Boom voor elke tuin

De leihaagbeuk brengt veel voordelen met zich mee. Je zou de boom namelijk in elke tuin kunnen plaatsen, zodra je het snoeien bijhoudt. Bovendien maakt het grondsoort, waar de boom op staat niet uit. De boom kan namelijk op elk grondsoort groeien.
Verder maakt de lichtinval op de boom niet uit. Schaduw, zon, halfschaduw… Alles kan!
De boom zal dichtgroeien, waardoor je wel privacy zult krijgen in de tuin. Hierdoor kun je lekker je eigen dingetje doen zonder je bekeken te voelen.

Winters zijn geen probleem voor de boom en de boom kan ook goed tegen wind.
Dit zijn een hoop voordelen, waar iedere tuin van kan profiteren!