Roestvrij staal in huis: 3 mooie voorbeelden

Roestvrij staal is voor zeer veel toepassingen geschikt. Daarnaast staat het materiaal erg mooi in huis, doordat het een stoere, industriële en moderne uitstraling heeft.  Roestvrij staal is goed te verwerken in allerlei vormen en kleuren, kan tegen water en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit zijn 3 mooie voorbeelden van het gebruik van roestvrij staal in huis.

Roestvrijstalen trapleuningen

RVS ziet er strak uit. Als je jouw woning met een kleine aanpassing een moderne uitstraling wilt geven kan het plaatsen van roestvrijstalen trapleuningen een uitstekende keuze zijn. Het materiaal is zeer duurzaam en sterk en zal in de loop der tijd dan ook niet vervormen, buigen of afbrokkelen. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, afhankelijk van je eigen smaak en de rest van het interieur. Ga bijvoorbeeld voor rechthoekige leuningen of kies voor speelse ronde trapleuningen. Met de juiste RVS trapleuning creëer je een mooie balans in het interieur.

Tuinmeubels van roestvrij staal

Roestvrij staal is een ideaal materiaal voor tuinmeubels doordat het goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het materiaal heeft daarnaast maar weinig onderhoud nodig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tuinmeubels van hout. Ideaal voor iedereen die graag een onderhoudsvrije tuin heeft. De staalsoort is voorzien van een beschermende laag aan de buitenkant, dit heet de oxidelaag. Deze laag zorgt ervoor dat regen, wind en sneeuw het onderliggende materiaal niet aantasten. Wat tuinmeubels van roestvrij staal nog aantrekkelijker maakt is dat dit materiaal zeer makkelijk te combineren valt met natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een tuintafel van roestvrij staal in combinatie met rieten stoelen voor een opvallende en stijlvolle tuinset.

Roestvrijstalen keuken

De roestvrijstalen keuken is elegant en praktisch. Je kunt kiezen voor RVS apparaten als highlight in de keuken of voor een compleet werkblad of zelfs keukenkastjes van het sterke materiaal. Een RVS aanrechtblad is praktisch, hygiënisch en tijdloos. Je maakt het materiaal eenvoudig schoon en van alle soorten keukenbladen die je kunt kiezen is een keukenblad van roestvrij staal het meest hittebestendig. Denk jij dat een roestvrijstalen keuken al snel kil overkomt? Het koele materiaal is juist erg mooi te combineren met natuurlijk materiaal, zoals een houten vloer. Wat ook erg mooi is wanneer je een gehele keuken van RVS te ver vind gaan, is het plaatsen van knoppen en grepen van roestvrij staal. Deze grepen zorgen voor een strakke en industriële uitstraling maar je  kunt ze ook uitstekend combineren met een keuken in landelijke stijl. RVS maatwerk is mogelijk zodat je de elementen helemaal aan kunt laten sluiten bij jouw keuken en woonsmaak.