Redenen om te kiezen voor een draadloze stofzuiger

Iedereen die thuis schoonmaakt krijgt weleens te maken met stofzuigen. Niet iedereen vindt deze klus even leuk. Stofzuigers zijn in allerlei soorten verkrijgbaar. De klassieke stofzuiger kennen we van het snoer, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor een stofzuiger zonder snoer. Deze draadloze stofzuiger biedt verschillende voordelen. Zo is de stofzuiger vaak handig te hanteren en hoef je niet steeds het snoer opnieuw in het stopcontact te stoppen. 

Hiernaast is het vaak ook makkelijker om van het vuil af te komen wanneer je gebruikmaakt van een draadloze stofzuiger. 

Een draadloze stofzuiger biedt gebruiksgemak

Het eerste grote voordeel is vrij logisch, je hoeft de draadloze stofzuiger niet steeds opnieuw in het stopcontact te plaatsen. Dit scheelt een hoop gedoe, zeker als je een groot huis hebt en stofzuigen je doorgaans veel tijd kost. Met een stofzuiger met snoer kom je er vaak achter dat het snoer te kort is en dat je deze zonder dat je dit wilt uit het stopcontact trekt. 

Het grote voordeel van de snoerloze stofzuiger is dat je deze zonder onderbreking kunt gebruiken. De meeste draadloze stofzuigers kun je tot wel 40 minuten gebruiken op een opgeladen accu.

Lichter in de hand

Een ander voordeel van de snoerloze stofzuiger is dat deze doorgaans lichter is dan de gemiddelde stofzuiger met snoer. Dit scheelt een hoop sleepwerk en maakt het stofzuigen ook makkelijker. Dit is zeker het geval bij de steelstofzuiger, een makkelijk te hanteren stofzuiger die weinig weegt. Stofzuigen wordt op deze manier een veel comfortabeler klusje dan het zou zijn met een zware, reguliere stofzuiger. 

Geen stofzuigerzakken meer nodig

Het laatste voordeel dat we benoemen van de draadloze stofzuiger is de opvangbak. Het moeten vervangen van de stofzuigerzak van een typische stofzuiger is vaak een smerig klusje. Al het vuil dat je hebt verzameld tijdens het stofzuigen zit nu in die stofzuigerzak en een gedeelte valt er zelfs uit. Hier heb je meestal geen last van bij een draadloze stofzuiger, omdat dit type stofzuiger een opvangbak voor het vuil bevat. Deze kun je gemakkelijk verwijderen en in de prullenbak kiepen. Voor mensen die last van huisstofmijt hebben is een draadloze stofzuiger met goede filter ideaal.

Omdat draadloze stofzuigers veel voordelen bieden, kiezen steeds meer mensen voor het aanschaffen van een draadloze stofzuiger. De voordelen zitten vooral in het gebruiksgemak.