Hoe is het om te wonen in een verzorgingstehuis?

Sommige mensen vinden het de schrik van hun leven terwijl andere mensen het als een paradijs zien: wonen in een verzorgingstehuis. De meningen zijn best verdeeld hierover. Ik ben op op stap gegaan om onderzoek te doen naar hoe het eigenlijk is om in een verzorgingstehuis te wonen. Ik ging langs bij mijn oma om haar te interviewen. In dit artikel vind je meer informatie over hoe het leven eigenlijk is een verzorgingstehuis. Ik wens je veel leesplezier! 

Voorzieningen 

Vaak denken mensen dat het leven in een verzorgingstehuis hartstikke saai is. Dit is natuurlijk niet zo! Verzorgingstehuizen hebben een uitgebreide agenda met veel activiteiten. Zo is er elke maandag middag de bingo middag en op woensdag jeu-de-boul, hartstikke gezellig natuurlijk! Verder zijn de kamers heel goed ingericht. Er bestaat ook een gesloten afdeling. Dit is een speciale afdeling voor mensen met een dementie. De meubels gesloten afdeling zijn zo ingericht om het voor patiënten makkelijker te maken. Ik vond dit echt fantastisch! 

Maaltijden 

De maaltijden in een verzorgingstehuis zijn ook meer dan prima. Ze hebben een mooie uitgebreide keuken waar ze elke maaltijden vers bereiden. Er wordt ook rekening gehouden met speciale dieetwensen en ze werken met dagverse producten! 

Personeel 

Het personeel wat er rond loopt is ook meer dan top. Het zijn ervaren mensen met veel passie voor hun baan. Wat ik mooi vind om te zien is dat ze niet alleen bezig zijn met hun eigen taken maar ook andere werkzaamheden eromheen. Werkzaamheden zoals: inrichten verpleeghuis en activiteiten bedenken.