Glasvezel internet abonnementen voor thuis vergelijken 

Een internet abonnement wordt in onze samenleving steeds belangrijker, en hoe raar we daar misschien ook tegen aan kijken, en dan met name sommige ouderen, we kunnen met ons alleen niet meer zonder het internet. Dat komt omdat ons hele leven vervlochten is met gebeurtenissen op internet. Vrienden kennen we eigenlijk vooral en vaak alleen nog maar via de Social Media, en lief en leed delen we via Facebook en Instagram. Het is een onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. En dus is kunnen surfen enorm belangrijk, en dan met name met een snelheid die alles mogelijk maakt dat we willen doen, willen zien en willen bereiken. En daar begint voor veel Nederlanders het grote probleem. 

Vast internet of 4G 

Als je het heel simpel bekijkt, dan is 4G bij mobiel internet hetzelfde als glasvezel voor de internetverbinding thuis via een kabelprovider. En als je het verder ook nog eens logisch bekijkt, dan kun je in beide gevallen niet zonder. Tenminste als je naast sociale contacten onderhouden, ook films en video wilt kijken via bijvoorbeeld Youtube, zonder dat deze stotteren of stilstaan. Wil je snel internet via glasvezel maar heb jij de aansluiting nog niet? Vraag dan voor je woning informatie op bij een installateur.  

[Text Wrapping Break]Glasvezel of 5G 

Glasvezel 4G, de benaming komt van 4e generatie, is de aanduiding voor snel mobiel internet. Veel sneller en stabieler dan de voorganger 3G. Sluit je een modern abonnement af, dan moet je dus wel even opletten of het aangebodene inderdaad 4G is, want er worden ook nog abonnementen aangeboden met 3G. Die zijn weliswaar goedkoper, maar ook langzamer en minder stabiel. En je wilt natuurlijk niet moeten wachten voordat de download compleet op je smartphone beschikbaar is. En dat is vanzelfsprekend ook van toepassing op het internet dat je thuis gebruikt, via bijvoorbeeld de kabelprovider waar je een passend alles in 1 pakket hebt afgesloten voor internet, televisie kijken en bellen via de vaste telefoon. Daar moet je natuurlijk ook goed kijken dat het internet al verloopt via het moderne glasvezel, zodat je ook zeker weet dat de toegang tot het internet snel is, en stabiel. Bij een beetje provider kun je zelfs al kiezen voor snelheden van 200 tot 500 Mbit, wat zo ontzettend snel is dat je daarmee zeker weet dat streams nooit meer zullen stotteren of stil staan. Overigens perfecte snelheden als je onbezorgd en online wilt gamen. 

Verschil 4G en glasvezel 

Echt een groot verschil is er niet tussen 4G en glasvezel internet, hoewel 500 Mbit misschien bij een mobiel abonnement op basis van 4G nog niet wordt aangeboden. Overigens kun je natuurlijk thuis tegenwoordig ook via 4G surfen, bijvoorbeeld als je geen abonnement hebt dat via de kabelprovider loopt. Daarmee kun je in dat geval thuis surfen met de PC, een laptop of via een tablet, en natuurlijk thuis via het wifi met de smartphone. Vaak is dit 4G voor thuis namelijk onbeperkt, zodat je niet hoeft op te letten dat je te veel GB hebt verbruikt, en er extra kosten op je af komen. Heb jij nog een langzaam abonnement voor thuis? Vergelijk dan snel het actuele en uitgebreide aanbod via woningassistent.nl.